Cele mai citite
 


Ladislau Ritli - propus să preia portofoliul Sănătăţii (fişă biografică)
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ladislau Ritli (UDMR) a fost propus miercuri să preia portofoliul Sănătăţii în noul Cabinet.
Ritli a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Emil Boc V de la data de 17 august 2011 până la 6 februarie 2012.
Ladislau Ritli s-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Institutul de Medicină şi Farmacie în 1973 ca şef de promoţie. În anul 1996 obţine titlul de doctor în medicină cu lucrarea 'Estimarea fracţiunii evitabile a mortalităţii infantile pe populaţia născuţilor vii din judeţul Bihor', susţinută la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti.
A fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Ştei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între anii 2002 şi 2003 a fost directorul general al Spitalului Clinic de Copii Oradea. Între 2003 şi 2009 a ocupat funcţia de director general al Autorităţii de Sănătate Publică Bihor, iar între 2009 şi 2011 a fost director medical al Spitalului Municipal 'Dr. Gavril Curteanu' din Oradea.
Este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea. Între 2007 şi 2010 a fost coordonator 'Sisteme de alertare rapidă în caz de epidemii', proiect coordonat de ASP Bihor în colaborare cu ANTS judeţul Beker, Ungaria. Între 1996 şi 1998 a fost vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Sănătate Publică şi Management Sanitar.
Membru al Societăţii Române de Pediatrie, Asociaţiei Române de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Asociaţiei Române de Mucoviscidoză, al Societăţii Române de Gastroenterologie Pediatrică şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Oncohematologie Pediatrică.
Este căsătorit şi are doi copii, dintre care unul, Ritli Csongor Ladislau, a fost director al Spitalului de Recuperare din Băile 1 Mai şi consilier al fostului ministru al Sănătăţii Cseke Attila. Vorbeşte limbile maghiară, engleză şi franceză. AGERPRES/(Horia Plugaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, minor la guvernare) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti