Cele mai citite
 


MAI: Gravidele şi dializaţii au reprezentat peste 80% dintre cazurile de urgenţă medicală în perioada vremii nefavorabile
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gravidele şi persoanele care necesită dializă au reprezentat peste 80% dintre cazurile de urgenţă medicală în perioada vremii nefavorabile, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Capră.
"Vă amintiţi că la momentul la care s-a primit atenţionarea, primul lucru pe care l-a făcut doctorul Arafat a fost să dea dispoziţie structurilor Ministerului Sănătăţii ca dializaţii şi femeile gravide să fie preluate şi internate, ca pe acestă perioadă să nu apară astfel de probleme. Din nefericire, majoritatea au refuzat acest tratament şi iată că am fost puşi în situaţii pe care le cunoaşteţi", a declarat Capră.
În altă ordine de idei, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a spus că în ultimele 24 de ore s-au raportat 227 de cazuri sociale şi hipotermii transportate cu ambulanţa, dintre care 111 au necesitat asistenţă medicală de urgenţă 111 şi că s-au înregistrat trei decese prin hipotermie.
Cepoi a spus că au rămas doar două ambulanţe blocate în zona Lehliu, care nu au pacienţi în ele, întrucât se deplasau spre aceştia.
"Dintre pacienţii care sunt în aşteptare, care au solicitat asistenţă medicală, avem 13 bolnavi dializaţi. Avem o gravidă de 14 ani în Dolj, o gravidă de 18 ani în Gorj, a avut loc o naştere la domiciliu cu un copil cu malformaţii în Ialomiţa", a adăugat Cepoi, menţionând că mai sunt şi alte persoane cu diferite afecţiuni care au solicitat şi aşteaptă ambulanţa. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Vasile Cepoi: Ambulanţa ar putea fi finanţată de la bugetul de stat Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a anunţat marţi, la un simpozion, că ambulanţa şi cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate de la bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii legi a sănătăţii.