Cele mai citite
 


Gala Crucii Roşii - 'Hrăneşte un vis, o lume fără foame'
duminică, 27 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Artişti, oameni politici şi de afaceri, sportivi şi jurnalişti vor fi prezenţi, sâmbătă seara, la Gala Crucii Roşii, eveniment care îşi propune strângerea de fonduri pentru derularea proiectului 'Banca de alimente', lansat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, sub sloganul 'Hrăneşte un vis, o lume fără foame'.
Duminică, 27 septembrie, programul ''Banca de alimente'' va demara în Bucureşti şi în alte 13 judeţe ale ţării - Argeş, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Bihor, Sibiu şi Suceava, Vrancea.

Programul a fost anunţat, oficial, pe 10 septembrie, prilej cu care preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Mihaela Geoană, preciza că ''Banca de alimente'' reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

''Proiectul este o iniţiativă a Crucii Roşii Române, preluată după modelul unor proiecte similare, derulate cu succes în ţări din Uniunea Europeană, precum şi în SUA şi Canada. Misiunea noastră, prin acest proiect, este de a asigura asistenţă bătrânilor, familiilor cu venituri reduse, familiilor monoparentale, persoanelor fără adăpost sau cu dizabilităţi, oferindu-le lunar hrană'', afirma, la acea vreme, Mihaela Geoană.

Ea preciza că ideea de crea o bancă de alimente în România a venit de la unul dintre cei mai importanţi voluntari ai societăţii, interpreta Margareta Pâslaru, care 'a investit timp, bani şi suflet' în proiecte umanitare pentru copii şi care este implicată într-un astfel de proiect şi în Statele Unite ale Americii.

'În zilele noastre poate părea incredibil faptul că există zeci de mii de persoane care suferă de foame. Într-o societate responsabilă, orice persoană, cu un simplu gest, poate oferi un ajutor considerabil semenilor dezavantajaţi din punct de vedere social sau financiar, care nu îşi pot procura singuri hrana, aflându-se la limita subzistenţei. Proiectul 'Banca de alimente' le oferă tuturor ocazia de a se implica direct, alături de Crucea Roşie, pentru alinarea suferinţei persoanelor vulnerabile', declara Mihaela Geoană.

Ea a adăugat că Societatea de Cruce Roşie va derula o amplă campanie de informare a populaţiei, de atragere a donatorilor şi a voluntarilor care vor trebui să preia, să sorteze şi să transporte donaţiile acestui proiect, în care un rol foarte important îl vor avea firmele Carrefour şi Mega Image, care au pus la dispoziţie toate magazinele lor pentru a sprijini acţiunea Crucii Roşii.

Mai precis, în toate magazinele care aparţin celor două firme urmează a fi semnalizate zonele unde se comercializează alimente ce pot fi donate, dar şi containerele în care pot fi depuse alimentele şi casetele în care persoanele ce vor să participe la program pot dona direct bani.

''Dorim să implicăm în acest proiect elevi, studenţi, pensionari, orice persoană care poate dona timp pentru selectarea, colectarea, transportul şi distribuirea alimentelor către persoanele defavorizate'', mai spunea Mihaela Geoană.

În întâmpinarea realizării ''Băncii de alimente'' au venit şi două bănci care au sprijinit financiar demersul Crucii Roşii - BCR şi BRD Societe Generale.

Directorul executiv al BCR, Dominic Bruynseels, s-a declarat fericit să participe la proiectul ''Băncii de alimente'' împreună cu voluntari ai instituţiei bancare pe care o conduce.

''Vom desfăşura, la rândul nostru, o campanie de informare pentru a-i determina şi pe clienţii băncii să participe la proiect, iar în ceea ce mă priveşte nu mă voi implica doar în calitate de director al băncii, ci şi personal, ca voluntar în distribuirea alimentelor'', a afirmat Dominic Bruynseels.

Voluntarul de onoare al Crucii Roşii Române - cum a numit-o Mihaela Geoană pe Margareta Pâslaru - spunea, pe 10 septembrie, că ideea acestui proiect i-a venit inspirându-se dintr-un model al ''Food Bank'' din New Jersey.

'În 1999 am fost invitată, în calitate de producător TV, să fac o emisiune pentru a promova 'Food Bank'. Era o iniţiativă a unui grup de prietene care au demarat acest program donând fiecare câte ceva - o conservă de peşte, una de fasole, o pungă de lapte praf şi alte alimente pe care le aveau în casă - au apelat la cunoştinţe să facă acelaşi lucru, până când au umplut un garaj, apoi un depozit, iar după un timp s-au adunat tone de alimente'', a povestit Margareta Pâslaru.

Ea a adăugat că în Statele Unite, foarte mulţi artişti s-au implicat în acest proiect, unul dintre ei fiind muzicianul Bruce Springsteen, care la un concert şi-a invitat fanii pe stadion spunându-le: ''Când daţi biletul la control, donaţi şi o conservă pentru oamenii săraci''.

''Şi la noi s-ar putea adopta acest model. Avem atâţia artişti mari care adună mii de fani la concerte. Eu cred că prin contribuţia fiecăruia dintre noi la binele altuia dăm dovadă de omenie şi mă bazez pe faptul că românii sunt inimoşi şi întotdeauna se ajută la greu'', a mai spus Margareta Pâslaru.

Prezentatoarea Galei de sâmbătă va fi Iuliana Tudor.

La spectacol vor fi prezente mari nume ale muzicii, teatrului, sportului şi va fi organizată şi o licitaţie cu obiecte ale acestora. ''Contăm şi pe oamenii care vor dori să cumpere la această licitaţie fularul lui Florin Piersic sau o rochie de scenă a Margaretei Pâslaru'', a spus Iuliana Tudor.

În platoul de emisie a spectacolului vor fi expuse obiecte oferite cu generozitate de diverse personalităţi: manuscrisul poeziei 'Rugă pentru părinţi' de Adrian Păunescu; o caricatură cu autograful lui Richard Clayderman, realizată de Ştefan Popa Popa's; un tricou oficial al Reprezentativei naţionale de fotbal de la EURO 2008, semnat de toţi jucătorii; mingea oficială EURO 2008 semnată de toţi jucătorii echipei naţionale; tricourile 'Score for the Red Cross' ale lui Cristian Chivu şi Adrian Mutu de la EURO 2008 cu autograf; pictura 'Câmp cu flori' (2009) de Nicolae Blei; eşarfa lui Florin Piersic; Şampanie Moet & Chandon Imperial având ambalajul încrustat cu cristale Swarovski.

Duminică, în Bucureşti, proiectul 'Banca de Alimente' va demara în magazinele Carrefour Orhideea şi Mega Image Ion Mihalache, unde personalităţi şi voluntari de onoare ai Crucii Roşii Române, precum Margareta Pâslaru şi Răzvan Lucescu, vor da startul donaţiilor de produse alimentare pentru beneficiari.

Proiectul 'Banca de Alimente' presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii şi sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Bucureşti şi din ţară.

Distribuţia alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale efectuate de către filialele de Cruce Roşie precum şi de către DGASPC-urile de sector sau din judeţe.

Proiectul beneficiază şi de susţinerea companiilor de telefonie mobilă Cosmote, Orange şi Vodafone care au pus la dispoziţie un număr comun de sms - 877 - pentru donaţii de 2 euro/sms (nu se percepe TVA) şi reţeaua de telefonie fixă Romtelecom - număr de apel 0900.900.902 pentru donaţii de 2 euro/apel (nu se percepe TVA).

Se mai pot face donaţii online pe site-ul securizat www.crucearosie.ro sau în contul RO65RNCB009011191838000 BCR Lipscani.

Gala Crucii Roşii vine ca o continuare firească a teledonului organizat de Crucea Roşie Română şi TVR în 2007, care a avut ca beneficiari populaţia în vârstă cu venituri foarte mici din întreaga ţară. 67 de proiecte sociale au beneficiat, datorită acestui teledon, de o finanţare în valoare totală de 640.291 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Crucea Roşie lansează proiectul Banca de Alimente Crucea Roşie Română va lansa proiectul Banca de Alimente duminică, 27 septembrie, în Bucureşti şi în 13 judeţe din ţară: Argeş, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Bihor, Sibiu şi Suceava, Vrancea.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.700 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 24 februarie - 1 martie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.767 locuri de muncă vacante pentru perioada 24 februarie - 1 martie, cu 148 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.