Cele mai citite
 


PSD dezaprobă separarea UMF Târgu Mureş pe criterii etnice, în urma unui 'troc politic'
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele filialei PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, a dezaprobat, miercuri, tendinţa de separare pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, acuzând ''trocul politic PDL-UDMR-UNPR'', afirmând că acesta ''nu are nicio limită, inclusiv când se vorbeşte de interesul naţional'', pentru menţinerea la putere a actualei coaliţii.
''E un lucru care ne îngrijorează, observăm că acest troc politic PDL-UDMR-UNPR nu are absolut nicio limită, inclusiv când se vorbeşte de interesul naţional. L-am văzut pe preşedintele UDMR punând în continuare condiţii pentru a sprijini Guvernul actual. De data aceasta, una dintre condiţii vizează inclusiv o situaţie din Târgu Mureş, şi anume Universitatea de Medicină şi Farmacie (...) Este trist că se fac asemenea trocuri politice, cu girul PDL'', a declarat Dragoş Popa, care este şi cadru universitar la UMF.
Acesta a susţinut că ''este trist'' că vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, ''participă şi girează această lovitură de imagine, care poate să aducă grave prejudicii sociale, naţionale şi anume separarea UMF pe criterii etnice''.
Liderul PSD Târgu Mureş afirmă că o hotărâre de guvern de separare a UMF pe criterii etnice reprezintă un ''pericol politic şi public'' şi ''poate să creeze tensiuni extrem de mari în lumea academică, în lumea medicală, în rândul studenţilor şi al cetăţenilor''.
''Cer pe această cale ferm ca medicul Dorin Florea, vicepreşedintele PDL la nivel naţional, preşedintele PDL Mureş şi primar al municipiului Târgu Mureş să ia o poziţie fermă pentru a nu se face acest troc politic, care ar afecta situaţia din Târgu Mureş şi poate să aducă prejudicii majore (...) Este periculos ca imixtiunea politicului să aducă ceea ce nu ne dorim, adică o situaţie de conflict etnic în Târgu Mureş. Mă aştept să se dezică de această decizie politică, mi-e teamă să nu o facă. Pentru Târgu Mureş este un real pericol ca acest act să se producă'', a accentuat Popa.
Liderul PSD Târgu Mureş a precizat că nu greşeşte cine cere, ci cel care dă şi a susţinut că UMF ''este trocul cerut de UDMR şi se pare că PDL îl va accepta'', iar acesta va duce la separarea efectivă a clinicilor din Târgu Mureş în clinici române şi clinici maghiare.
''Este categoric interesul statului ungar să importe cadre medicale din România pregătite pe banii statului român şi care să servească spitalele din Ungaria (...) Profesorii şi studenţii, din păcate, se lasă influenţaţi de anumiţi lideri, pe care i-am văzut zilele trecute că erau premiaţi de către preşedintele Ungariei, mă refer la profesorul Szabo Bela, care a primit o distincţie din partea preşedintelui Ungariei pentru merite deosebite în lupta de implementare a învăţământului medical maghiar în Târgu Mureş'', a afirmat Dragoş Popa.
AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Victor Ponta îi scrie premierului pe tema UMF Târgu Mureş Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a trimis miercuri o scrisoare deschisă premierului Mihai-Răzvan Ungureanu pe tema UMF Târgu Mureş în care subliniază, între altele, că România are nevoie de răspunsuri urgente cu privire la probleme de maxim interes public cum ar fi situaţia medicamentelor, preţurile...
Florin Buicu (PSD): Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş Deputatul PSD Mureş, Florin Buicu, a declarat joi că autonomia universitară trebuie respectată în România şi că va susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde UDMR solicită înfiinţarea unei facultăţi separate de medicină şi farmacie...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Cornel Brişcaru (PSD) susţine că Guvernul României a decis distrugerea UMF Târgu Mureş Secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, care este şi candidatul USL la Primăria Târgu Mureş, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, după adoptarea Hotărârii de Guvern referitoare la înfiinţarea facultăţii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), că Guvernul a decis ''distrugerea''...