Cele mai citite
 


Regimul sirian îi persecută pe răniţi şi medici /MSF/
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Regimul sirian exercită 'o represiune fără milă' împotriva opozanţilor răniţi şi a medicilor care încearcă să-i salveze, a denunţat miercuri organizaţia neguvernamentală Medici fără Frontiere (MSF), informează AFP.
'În Siria, răniţii şi medicii sunt urmăriţi şi riscă să fie arestaţi şi torturaţi de serviciile de securitate. Aparatul de securitate utilizează medicina ca o armă de persecuţie', a afirmat preşedintele MSF, Marie-Pierre Allié, în cursul unei conferinţe de presă.

'Numai câţiva răniţi reuşesc să se refugieze în ţările vecine unde pot fi îngrijiţi în condiţii corecte', potrivit MSF, care încearcă să obţină autorizarea oficială de a lucra în Siria, ţară în care acţiunile de reprimare s-au soldat cu peste 6.000 de morţi din luna martie, între care câteva sute în ultimele zile.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Siria: 7.000 de morţi şi 155.000 de răniţi de război în 2015 în centre susţinute de Medici fără Frontiere Şapte mii de morţi şi aproape 155.000 de răniţi au fost înregistraţi în 2015 din cauza războiului din Siria numai în structurile sanitare susţinute de Medici fără Frontiere (MfF), conform unui raport al organizaţiei nonguvernamentale publicat joi, scrie AFP.
Siria: Raiduri aeriene împotriva unui spital al Medici fără Frontiere: 9 morţi Nouă persoane, între care un copil, au fost ucise luni în urma unor lovituri aeriene, aparent efectuate de avioane ruseşti, împotriva unui spital susţinut de Medici fără Frontiere (MSF) în nordul Siriei, a anunţat organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează...
Mexic: 15 morţi şi 30 de răniţi în coliziunea dintre un autocar şi un microbuz Coliziunea în Mexic dintre un autocar şi un microbuz s-a soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 30, au anunţat poliţia şi serviciile de salvare, relatează duminică AFP.
Mehedinţi: Trei morţi şi trei răniţi într-un accident rutier produs pe DN 6 Un accident rutier grav s-a produs, duminică seara, pe drumul naţional DN 6, în afara localităţii Butoieşti.
UPDATE Argeş: Trei morţi şi şapte răniţi în accidentul de microbuz de pe DN 7C Trei oameni au murit şi şapte au fost răniţi, duminică, în urma unui accident produs pe DN 7C, în localitatea argeşeană Băiculeşti, în care a fost implicat un microbuz de transport persoane.
Braşov: Accident rutier cu doi morţi şi cinci răniţi pe DN 1 la Timişul de Sus Două persoane au decedat iar alte cinci au fost rănite în urma unui accident rutier care s-a produs duminică la Timişul de Sus în judeţul Braşov pe DN 1.