Cele mai citite
 


Sibiu: Primul bolnav cu gripă, un tânăr de 19 ani
joi, 9 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii au înregistrat primul caz de gripă din judeţul Sibiu, din această iarnă, la un tânăr de 19 ani, din municipiul reşedinţă de judeţ, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.
"Secreţia rino-faringiană recoltată pentru detectare de virus gripal a fost pozitivă pentru virus gripal tip A, suptip H3, la un tânăr în vârstă de 19 ani, din Sibiu, aflat în tratament la domiciliu. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică", a precizat DSP.
Numărul sibienilor răciţi a crescut cu o jumătate în ultima săptămână faţă de media celorlalte săptămâni ale acestei ierni, ajungând la aproape 1.600 de cazuri. Cele mai multe cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat la copii şi adolescenţi. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A fost confirmat al treilea caz de gripă din această iarnă Galaţi, 26 ian /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al treilea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o tânără însărcinată în nouă luni, care însă nu a necesitat internarea.
Sibiu: Cinci cazuri de gripă în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu a anunţat miercuri că toţi cei cinci pacienţi diagnosticaţi cu gripă sunt în stare bună, fiind externaţi din spitalele în care erau internaţi.
Sibiu: Infecţiile respiratorii, mai multe decât anul trecut, continuă să se înmulţească Numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii din judeţul Sibiu este în continuă creştere, acesta ajungând la aproape 1.900 de cazuri numai săptămâna trecută, ceea ce înseamnă cu aproape 20 % mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar specialiştii infecţionişti se aşteaptă în continuare la...
Sibiu: A crescut numărul bolnavilor cu pneumonie şi viroză Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES, că a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii la începutul acestei luni, ajungându-se la 1.827 de persoane cu probleme respiratorii, din care peste 300 cu pneumonii, iar nouă suspecţi...
Sibiu: Medicii sunt în alertă după ce trei pacienţi au murit de gripă Medicii sibieni sunt în alertă după ce trei pacienţi au murit de gripă în ultimele două săptămâni, a anunţat printr-un comunicat marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu.
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.