Cele mai citite
 


Iaşi: Pakistanez suspectat de infectare cu virusul A/H1N1
luni, 28 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Un bărbat de origine pakistaneză, în vârstă de 22 de ani, suspectat de infectare cu virusul A/H1N1, a ajuns, sâmbătă, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Iaşi.

Tânărul, student la medicină, susţine că s-a întors din Anglia în urmă cu patru zile şi că doi membri ai familiei sale au murit din cauza acestui virus.

Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor, a declarat că bărbatul a ajuns la spital cu 'stare?generală alterată, asociata?febrei, frisonului şi cefaleei, precum şi cu semne de deshidratare'.

Aceste simptome sunt specifice, susţine medicul, infectării cu virusul A/H1N1.

Pentru a elimina orice suspiciune, au fost luate imediat măsurile de izolare?a pacientului, precum şi cele de protecţie a personalului.

'Există suspiciune de gripă cu A/H1N1, în context epidemiologic, pacientul având două rude decedate din această cauză', a spus dr. Ciuhodaru.

Potrivit medicului, după asigurarea terapiei de urgenţă, pacientul a fost transferat cu un echipaj al ambulanţei la Spitalul de Boli Infecţioase.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
Iaşi: Încă şase studenţi suspectaţi că au virusul gripal AH1N1, la spital Numărul studenţilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, internaţi după ce au fost testaţi pentru infectarea cu virsul AH1N1, a ajuns la 18.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.