Cele mai citite
 


(Corespondenţă) R.Moldova: Lupu consideră riscantă organizarea referendumului constituţional (revista presei)
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, recunoaşte într-un interviu pentru Europa Liberă că organizarea referendumului constituţional pe care şi l-a propus Alianţa pentru Integrare Europeană este destul de riscantă şi că poate eşua, iar situaţia ar duce din nou la alegeri parlamentare anticipate.
Marian Lupu declară că formaţiunea sa a acceptat ideea identificării unui candidat neafiliat pentru funcţia de şef al statului, chiar dacă această funcţie îi revenea lui, potrivit acordului de constituire a Alianţei. 'Partidul Democrat a acceptat această idee, suntem gata să facem un pas la o parte de dragul soluţionării problemei politice grave pe care o avem. Şi, respectiv, etapa a doua - identificarea candidatului, care urmează să fie propus de către Alianţa pentru Integrare Europeană', a declarat el.

Pe de altă parte, editorialistul Constantin Tănase scrie în Timpul că partidele parlamentare nu sunt capabile să găsească un candidat independent. Grupul socialiştilor condus de Igor Dodon nu va accepta candidatura unuia care ar spune că e român şi vorbeşte limba romană, adaugă autorul.

Republica Moldova va rămâne paralizată politic, teritorial şi geopolitic, până când o altă putere externă nu va învinge Rusia, scrie Jurnal de Chişinău, citând un raport al agenţiei Stratfor referitor la etapele de renaştere a Rusiei. 'Chiar dacă Rusia nu va reuşi să-i ajute pe comunişti, ea va încerca să facă tot posibilul ca Moldova să rămână divizată, iar AIE să nu poată alege un preşedinte prooccidental', consideră experţii Stratfor.

Serviciile medicale s-au scumpit în medie cu 7%, scrie Adevărul. Cel mai ieftin serviciu rămâne măsurarea tensiunii arteriale, care, deşi s-a scumpit cu 33%, costă doar patru lei (34 cenţi USD). Cel mai mult costă  o operaţie de refacere a unui vas sangvin sau limfatic, care ajunge la 24.000 de lei (2.000 de dolari), cu 5,7% mai scump decât acum o lună.AGERPRES/(Cornel Ciobanu).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Moldovenii, cei mai beţivi, bolnavi şi săraci, potrivit OMS (presa) Chişinău, 15 mar - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Cei mai mari beţivi din Europa, fumători înrăiţi, săraci lipiţi pământului, suferinzi de cancer şi de tuberculoză - aşa apar cetăţenii Republicii Moldova în raportul pe 2012 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scrie Adevărul de...
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
(Corespondenţă) Raed Arafat, un exemplu pentru ruşii din R.Moldova (revista presei) Ministrul sănătăţii din România, Raed Arafat, care a întreprins la începutul săptămânii o vizită la Chişinău, poate fi un exemplu pentru minorităţile naţionale din Republica Moldova, care se plâng că nu au acces la funcţii de conducere în stat, scrie vineri editorialistul Constantin Tănase în Timpul...
R.Moldova: Un echipaj SMURD va activa la Chişinău O ambulanţă mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul de Interne al României Serviciului pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, informează un comunicat de presă citat vineri de Radio Chişinău.
Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară (Deutsche Welle) 'Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară', scrie Deutsche Welle într-o analiză a situaţiei cu care se confruntă în prezent populaţia de peste Prut ca urmare a instabilităţii politice de la Chişinău.
INTERVIU prof. dr. Constantin Marica, vicepreședintele Societății Române de Pneumologie, coordonator Secțiunea de Tuberculoză din cadrul SRP, expert OMS în TB-MDR, coordonatorul științific al simpozionului. Un interviu acordat în exclusivitate Houston NPA în cadrul simpozionului național cu participare internațională Patologia respiratorie în practica medicală curentă, simpozion organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” și compania de comunicare medicală Houston NPA...