Cele mai citite
 


C. Predoiu: Mai sunt localităţi izolate sau fără energie electrică din cauza vremii
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul interimar, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, că încă mai sunt localităţi izolate sau afectate de întreruperea energiei electrice, din cauza viscolului şi a zăpezii, dar se acţionează pe toate fronturile.
"Mai sunt zone în care stratul de zăpadă este semnificativ, chiar şi peste un metru, remarc faptul că strategia de închidere a drumurilor pe perioada viscolului a funcţionat. În trecut cazurile dramatice au apărut din cauza blocării autovehiculelor pe drumurile care nu erau închise. Au fost pe calea ferată câteva situaţii de trenuri blocate, dar s-a intervenit şi în prezent nu mai avem situaţii critice. S-a intervenit la aceste trenuri în momentul în care a fost posibil", a afirmat Predoiu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MAI.
El a remarcat că situaţia s-a îmbunătăţit faţă de ziua precedentă.
"Odată cu scăderea în intensitate a intemperiilor, echipele de intervenţie au putut să opereze mai eficient şi au crescut în intensitate operaţiunile, ceea ce a permis să normalizăm situaţia în foarte multe zone din judeţele afectate. Oprirea viscolului în special a permis intrarea masivă a echipelor de deszăpezire în localităţile izolate", a spus Cătălin Predoiu.
Din punctul său de vedere, cel mai important lucru este faptul că s-a reuşit intervenţia în cazurile în care era nevoie de asistenţă medicală de urgenţă.
"Astfel, dintre cele 52 de cazuri aflate în atenţia noastră ieri seară (n.r. marţi), cazuri care necesitau o intervenţie medicală, am reuşit până în această dimineaţă să salvăm toate persoanele aflate în nevoie. S-a reuşit acest lucru în special prin intervenţia aviaţiei, dar şi a unor echipe de intervenţie terestră", a adăugat Predoiu.
Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au executat, în cursul zilei de miercuri, până la ora 18,30, 22 de misiuni de salvare în 37 de localităţi, constând în transportul de urgenţă a 52 de persoane care aveau nevoie de asistenţă medicală, a informat MAI. AGERPRES/(A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.