Cele mai citite
 


CE le solicită statelor membre să consolideze măsurile de siguranţă a echipamentelor medicale
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisarul european pentru sănătate publică şi protecţia consumatorului John Dalli le-a trimis, joi, miniştrilor sănătăţii din ţările membre UE o scrisoare cuprinzând un plan de acţiuni imediate pentru consolidarea măsurilor de siguranţă a echipamentelor medicale, în urma recentului scandal legat de implanturile mamare din silicon produse de compania franceză PIP.
''Există o serie de măsuri care, cred eu, trebuie să fie adoptate mai devreme sau mai târziu. Le-am cerut colegilor mei din statele membre să se angajeze personal pentru punerea în aplicare cu prioritate a acestor măsuri. Ştiu că toţi suntem de acord că pe primul loc se află nevoia garantării siguranţei pacienţilor şi recâştigarea încrederii în sistemul nostru de reglementare. (...) Sunt extrem de îngrijorat de potenţialul impact asupra sănătăţii multor femei, din europa şi alte părţi ale lumii, care au beneficiat de implanturi cu silicon produse de compania franceză PIP'', a spus Dalli, într-o conferinţă de presă.

El a reamintit că a cerut Comitetului Ştiinţific al UE să desfăşoare studii mai detaliate cu privire la posibilul impact al implanturilor PIP pentru sănătatea femeilor.

''În acelaşi timp, trebuie să privim şi la sectorul medical în ansamblul său. Aşa cum ştiţi, lucrăm deja la revizuirea legislaţiei privind echipamentele medicale. Rămân angajat faţă de intenţia de a prezenta propunerile legislative ale Comisiei în această privinţă până la vacanţa de vară'', a adăugat reprezentatul CE. AGERPRES/(AS-Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Implanturi cu silicon - PE cere controale de siguranţă mai stricte Bruxelles, 14 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Parlamentul European a adoptat joi, în plen la Strasbourg, o rezoluţie în care propune un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte şi trasabilitatea mai bună a produselor, precum şi un sistem de autorizare înaintea...
PE/implanturi PIP: Comisia ENVI cere controale mai stricte şi o mai bună trasabilitate a produselor Un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte şi trasabilitatea mai bună a produselor, precum şi un sistem de autorizare înaintea intrării pe piaţă sunt măsurile propuse de Comisia pentru mediu şi sănătate publică a PE (ENVI), care a adoptat miercuri seară o rezoluţie privind cazul ...
Fondatorul societăţii de implanturi mamare de tip PIP intenţiona să-şi reia activitatea în Costa Rica Fondatorul societăţii care producea implanturile mamare de tip PIP, Jean-Claude Mas, aflat în centrul unui scandal la nivel mondial după ce s-a descoperit că protezele erau umplute cu un silicon industrial impropriu utilizării medicale, a creat o companie în Costa Rica pentru a relua comercializarea...
Implanturile cu silicon nu ţin o viaţă, avertizează chirurgii americani Femeile care îşi fac implanturi mamare cu silicon vor avea nevoie probabil de o intervenţie chirurgicală suplimentară peste 8-10 ani pentru a evita complicaţii cum ar fi ruperea implantului, a avertizat miercuri Administraţia americană pentru alimente şi medicamente /FDA/, transmite Reuters.
Cinci femei au renunţat la implanturile mamare PIP în Belgia Cinci femei din Belgia care aveau implanturi mamare de la firma franceză Poly Implant Prothese (PIP) au renunţat la acestea de la începutul lunii decembrie, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a Agenţiei federale belgiene de medicamente şi produse de sănătate (AFMPS), relatează AFP.
Chirurgii plasticieni din Italia deschid un proces în legătură cu implanturile de silicon PIP Asociaţia chirurgilor plasticieni din Italia a dat, miercuri, în judecată compania franceză, care a produs implanturi de silicon ce nu respectau standardele, precum şi firma germană de certificare ce a verificat produsele, precizând că membrii săi se vor constitui părţi vătămate în proces, informează...