Cele mai citite
 


Ladislau Ritli, vot de încredere din partea Comisiilor de sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisiile de sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au acordat un vot de încredere lui Ladislau Ritli pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în viitorul guvern condus de Mihai Răzvan Ungureanu.
Prof. dr. Ladislau Ritli a prezentat principalul obiectiv pe care îl are în vedere şi anume noua lege a sănătăţii, care presupune o consultare foarte largă a tuturor celor implicaţi - pacienţi, profesionişti, organizaţii profesionale, proiect care ar urma să fie finalizat la sfârşitul acestui an, a precizat Ladislau Ritli.
El s-a referit apoi şi la faptul că a fost retrasă actuala lege privind coplata pentru că nu există un sistem informaţional şi sunt unele lipsuri privind logistica, iar populaţia nu a fost suficient informată.
"Propunerea noastră este să se realizeze o lege care să prevadă o sumă mică, suportabilă de toată lumea şi de cei cu salariu minim. Nu dorim să aducem venituri mari, extraordinare, la bugetul sănătăţii prin această lege, ci dorim să se reglementeze adresabilitatea către medicina primară şi să se reglementeze cererea de etape. Sperăm ca până la sfârşitul acestui an să fie finalizată", a subliniat ministrul Ladislau Ritli.
Potrivit lui Ritli, o atenţie importantă va fi acordată medicinei primare şi creşterii numărului asistenţilor comunitari necesari medicilor de familie. În ceea ce priveşte profilaxia, ministrul sănătăţii s-a referit la programul de screening la cancerul de col care într-o primă etapă va fi realizat într-un anumit număr de judeţe, după care va fi extins.
În ceea ce priveşte pachetul de servicii medicale de bază, Ladislau Ritli, a spus că nu există o listă negativă că pentru actualul pachet nu s-a restricţionat nimic. În prezent se lucrează la un pachet de bază care urmează să fie implementat într-un an un, un an şi jumătate.
Actualul pachet de bază reglementează accesul la anumite medicamente foarte scumpe care sunt recomandate şi pentru alte boli, nu numai pentru indicaţia de bază şi reglementează şi numărul zilelor de spitalizare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...
Ladislau Ritli: Medicina de familie este o forţă importantă în sistem Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a subliniat vinei, în cadrul Conferinţei de pediatrie pentru medicii de familie, că medicina de familie este cea mai importantă forţă din sistem nu numai numeric, existând peste 11.000 de medici de familie, dar şi din punct de vedere al asigurării asistenţei medicale...
Ladislau Ritli: Nu am desfăşurat nicio activitate care ar putea fi incompatibilitate sau conflict de interese Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Ladisalu Ritli, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că atât în perioada mandatului de ministru, cât şi în timpul exercitării celorlalte funcţii ocupate nu a desfăşurat nicio activitate care ar fi putut reprezenta incompatibilitate sau ar fi putut constitui conflict...
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Modalitatea de adoptare a legii sănătăţii se decide politic, spune ministrul Ladislau Ritli Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a subliniat, marţi, după o discuţie cu premierul Emil Boc, că modalitatea de adoptare a viitoarei legi a sănătăţii se va stabili la nivel politic, în coaliţia de guvernare.