Cele mai citite
 


MS: Aproximativ 90 de cazuri medicale la care accesul este dificil din cauza vremii sunt în aşteptare
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 90 de cazuri medicale la care accesul este dificil din cauza vremii nefavorabile sunt în aşteptare, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Vasile Cepoi.
"Cazuri care sunt în aşteptare şi la care accesul este dificil sunt 91, dintre care o gravidă la Buzău, pentru dializă un bolnav la Ialomiţa", a declarat Vasile Cepoi.
El a spus că trei ambulanţe sunt blocate la Brăila.
"Au fost luate din stradă 239 de cazuri, dintre care 142 au avut probleme medicale. S-au înregistrat trei decese prin hipotermie - unul la Brăila, unul la Sibiu şi unul la Tucea", adăugat Cepoi.
Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Capră a remarcat activitatea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, 52 de persoane fiind transportate miercuri cu elicopterul pentru asistenţă medicală.
Marcel Lucaciu, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că în judeţul Buzău, din cauza faptului că se ajunge greu, s-au constituit echipe mixte formate din jandarmi şi pompieri. Lucaciu a menţionat că echipele merg prin nămeţi în zonele cele mai izolate, încercând sa afle care e situaţia acolo şi că, de îndată ce sunt informaţii, se vor dispune măsuri pentru a ajuta comunităţile respective. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Vasile Cepoi: La ora 14,00, 27 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în jurul orei 14,00, erau 27 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge.
MAI: Gravidele şi dializaţii au reprezentat peste 80% dintre cazurile de urgenţă medicală în perioada vremii nefavorabile Gravidele şi persoanele care necesită dializă au reprezentat peste 80% dintre cazurile de urgenţă medicală în perioada vremii nefavorabile, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Capră.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.