Cele mai citite
 


Noul rector al UMF 'Carol Davila' este prof. dr Ioanel Sinescu
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti este prof. dr. Ioanel Sinescu, directorul Centrului de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal Fundeni, acesta fiind ales miercuri seara în această funcţie cu 605 voturi.
Sinescu l-a surclasat pe contracandidatul său, profesorul Ioan Lascăr, care a obţinut 456 de voturi.
În competiţia pentru şefia UMF au fost înscrişi iniţial cinci candidaţi - profesorii Adrian Streinu-Cercel, Ioan Fulga, Irinel Popescu, Ioan Lascăr şi Ioanel Sinescu.
După ce a fost ales preşedintele senatului UMF, profesorul Adrian Streinu-Cercel şi-a retras candidatura de la funcţia de rector.
Ulterior s-au retras şi profesorii Ion Fulga şi Irinel Popescu. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Titlul de Doctor Honoris Causa decernat de UMF Cluj-Napoca academicianului Ioanel Sinescu Zilele Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” 2014 Recunoașterea valorilor este unul dintre principiile de bază ale învățământului universitar medical clujean. Cu prilejul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, instituția, prin conducerea acesteia...
UMF 'Carol Davila': Aproximativ 3.200 de candidaţi s-au înscris pentru admitere Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti anunţă că 3.168 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).
ŞTIINŢÃ - Primul transplant renal din România Transplantul de organe este una dintre cele mai interesante părţi ale medicinei. El reprezintă înlocuirea unui organ care nu îşi mai poate îndeplini corect funcţiile (din cauza unor procese patologice sau traumatisme) sau care devine chiar periculos pentru organism, cu altul sănătos, care poate prelua...
Record absolut la transplantul renal de la donatori în moarte cerebrală, în 2013 la Fundeni transplantul renal de la donatori în moarte cerebrală a înregistrat un record absolut anul trecut - 77 de intervenţii, a declarat miercuri academicianul Ioanel Sinescu, şeful Centrului de chirurgie Urologică, dializă şi transplant renal Fundeni.
Comunicat de presă - UMF "Carol Davila" Bucureşti Magna cume laude pentru 1.580 de absolvenţi ai UMF 'Carol Davila' din Bucureşti
UMF "Carol Davila" a început seria întâlnirilor cu elevii din liceele din Capitală Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a început şirul întâlnirilor cu elevii liceelor de profil din Capitală, a anunţat marţi printr-un comunicat de presă instituţia de învăţământ superior.