Cele mai citite
 


Arad: Spitalele arădene au datorii, dar nu se pune problema închiderii lor
luni, 28 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La fel ca în întreaga ţară şi spitalele din judeţul Arad au datorii către furnizorii de medicamente, de servicii şi de utilităţi, însă populaţia nu trebuie să fie îngrijorată în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale, a declarat dr. Gheorghe Domşa, director coordonator al Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului Arad, dând asigurări că, în ciuda problemelor cu care se confruntă, sistemul sanitar arădean funcţionează şi va continua să funcţioneze.
'Cele mai mari datorii le are Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, datorii ce se ridică la 21,8 milioane lei, unele chiar din anul 2006, pe locurile următoare situându-se Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'dr Salvator Vuia' din Arad, cu 5,5 milioane lei, şi Spitalul Clinic Municipal Arad, cu 4,4 milioane lei, datoriile celorlalte unităţi sanitare din judeţ fiind aproape nesemnificative comparativ cu cele enumerate mai sus', a declarat dr Gheorghe Domşa, pentru AGERPRES.

Declaraţia liniştitoare a directorului CAS Arad se datorează, pe de o parte, faptului că în cursul acestei săptămâni la CAS Arad s-au primit de la Guvern 34 milioane lei, funcţionarea spitalelor arădene fiind asigurată până la finele lunii noiembrie, iar, pe de altă parte, convingerii că Ministerul Sănătăţii va aloca fondurile necesare pentru a asigura funcţionarea spitalelor până la finele acestui an.

'Nu sunt probleme nici în ceea ce priveşte activitatea medicilor de familie şi nici în privinţa farmaciilor, acestea din urmă onorând toate reţetele, inclusiv pe cele gratuite sau compensate', a precizat dr Gheorghe Domşa.

Sunt, în schimb, probleme legate de insuficienţa fondurilor pentru compensarea analizelor de laborator, fonduri care se epuizează, în general, în prima parte a fiecărei luni.

'A fost mai bine în anul trecut, atunci când s-a făcut campania de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, iar analizele nu au trebuit plătite. Pe de altă parte, având în vedere că bolnavii s-au cam obişnuit să plătească pentru analize, nici nu prea se mai discută acest aspect, oamenii găsind că aşa este normal să fie', a adăugat directorul coordonator al CAS Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Arad: Spitalele arădene au arierate de peste 32 milioane lei Arieratele spitalelor arădene depăşesc suma de 32 de milioane lei, pentru data de 30 de iunie a.c., potrivit verificărilor efectuate la unităţile sanitare cu paturi din judeţul Arad de către comisia mixtă de analiză şi control numită prin ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale...
Bacău: Medicul Gabriela Zoican, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău Medicul Gabriela Zoican a preluat miercuri funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce funcţia a fost deţinută, mai bine de o lună, cu titlu interimar, de fostul director general care şi-a încheiat mandatul de patru ani.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Arad: Ministrul Ladislau Ritli a inaugurat oficial Spitalul Orăşenesc din Ineu Arad, 9 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a efectuat vineri, o vizită de lucru în judeţul Arad, prilej cu care a inaugurat oficial Spitalul Orăşenesc din Ineu.