Cele mai citite
 


Postul, asociat cu chemoterapia, prelungeşte viaţa şoarecilor bolnavi de cancer
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Scurtele perioade de post sunt în anumite cazuri la fel de eficiente ca şi chemoterapia în tratarea unor tipuri de cancer la şoareci, conform unui nou studiu oncologic realizat în SUA de cercetători care au ajuns la concluzia că perioadele de post asociate chemoterapiei au ca rezultat prelungirea duratei de viaţă a cobailor bolnavi, transmite AFP.
Postul constituie în sine un tratament eficient în majoritatea tipurilor de cancer manifestate la animalele de laborator, tumori provenite din celule umane, conform materialului publicat de autorii studiului în ultimul număr al revistei Science Translational Medicine.

Conform acestora, din opt tipuri de cancer manifestate pe şoareci, cinci au reacţionat la fel de bine la perioadele de post ca şi la chemoterapie. Reducerea cantităţii de hrană are ca rezultat încetinirea creşterii şi răspândirii tumorilor.

În plus, conform oamenilor de ştiinţă, combinarea postului cu chemoterapia reprezintă o metodă de tratament mult mai eficientă decât apelul doar la chemoterapie.

În următoarea etapă de studiu cercetătorii americani vor încerca să afle dacă postul are aceleaşi efecte terapeutice şi în cazul oamenilor.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Celulele canceroase pot fi ţintite prin proteine create prin tehnici de bioinginerie (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a folosit o proteină creată în laborator pentru direcţionarea spre tumori a medicamentelor necesare chimioterapiei, în speranţa creării unor "rachete ghidate" care să vizeze strict celulele canceroase, studiile sale fiind publicate în luna iunie în...
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
Cluj: Psihologii au determinat printr-un studiu efectele pozitive ale hipnozei în tratamentul cancerului Un grup de cercetători în psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj au realizat un studiu, în cadrul unui parteneriat cu un institut american, care demonstrează că hipnoza are efecte pozitive în tratamentul pacientelor care suferă de cancer la sân.
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...
Nişte rozătoare care trăiesc în subteran sunt imune la cancer Rozătoarele din specia Heterocephalus glaber, un fel de şoareci fără blană care trăiesc în galerii subterane, au o durată medie de viaţă surprinzător de lungă pentru astfel de animale şi se pare că sunt bine protejate împotriva îmbolnăvirilor de cancer, iar o echipă de cercetători a reuşit să identifice...
Cercetători americani au reuşit vindecarea infecţiilor cu rotavirus cu ajutorul unor proteine bacteriene Cercetători americani au declarat joi că au dezvoltat o nouă metodă care implică o proteină bacteriană numită 'flagellin' pentru a preveni şi vindeca infecţia cu rotavirus, una din cele mai comune cauze de diaree severă. Ei au prezentat rezultatele acestui studiu în publicaţia Science, informează agenţia...