Cele mai citite
 


Sălaj: Creştere importantă a cazurilor de infecţii respiratorii
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Temperaturile scăzute din ultimele zile, dar şi faptul că ele alternează puternic în interval de doar câteva ore a determinat o creşte importantă a cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare în Sălaj, cei mai afectaţi fiind copiii.
Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în săptămâna 30 ianuarie - 5 februarie s-au înregistrat 1.747 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în creştere cu 75% faţă de intervalul anterior şi 154 cazuri de pneumonii acute, în creştere cu 38%.
"Această creştere este cauzată de înăsprirea condiţiilor meteo, în ultimele zile temperaturile minime ajungând la -15 - -20 grade Celsius. În plus, alternanţa temperaturilor, de câte 10-15 grade între dimineaţă şi prânz, de exemplu, a supus organismul unui stres suplimentar", a declarat joi, pentru AGERPRES, Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.
Potrivit sursei citate, cei mai afectaţi de infecţile respiratorii au fost copiii, cu 1.318 de îmbolnăviri la grupa de vârstă 0 - 14 ani.
Un număr de 72 persoane au necesitat tratament în regim spitalizat însă, până în prezent, nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu gripă. AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
INSP: Peste 75.000 de cazuri cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, gripe şi pneumonii Peste 75.000 de cazuri cu infecţii respiratorii, pneumonii şi gripă au fost înregistrate în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, 4.473 de persoane bolnave necesitând internarea, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Mehedinţi: Aproape 1.500 de persoane cu infecţii respiratorii şi pneumonii acute Un număr de 1.071 de persoane au fost diagnosticate în judeţul Mehedinţi cu infecţii ale căilor respiratorii, iar alte 327 cu pneumonii acute, a declarat joi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Sibiu: A crescut cu 50 % numărul de infecţii respiratorii faţă de anul trecut Numărul de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 50 % la începutul acestei luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.