Cele mai citite
 


Ungaria: Sindicatele medicilor cer salarii de 700 euro pentru rezidenţi
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatele medicilor din Ungaria cer majorarea cu 100.000 de forinţi /350 de euro/ a salariului lunar, în timp ce guvernul oferă doar 10.000 de forinţi /35 euro/, informează joi cotidianul ungar Nepszabadsag, citat de agenţia de presă MTI.
Medicii ungari au decis să amâne o prezentare în masă a demisiilor prevăzută pentru sfârşitul anului trecut. Asociaţia ungară a medicilor rezidenţi a prelungit acest 'ultimatum' până la 1 aprilie, în funcţie de rezultatul negocierilor cu guvernul.

Secretarul de stat pe probleme de sănătate Miklos Szocska a făcut această ofertă în prima rundă a acestor negocieri, desfăşurată marţi, menţionează Nepszabadsag, citând surse care au dorit să li se păstreze anonimatul. Mai mult, oferta nu se referă la generalişti, pediatri şi dentişti.

Sindicatele medicilor vor discuta această propunere în cursul zilelor următoare.

Preşedintele Federaţiei medicilor ungari /MOSZ/, Janos Belteczki, a menţionat că guvernul a evocat o finanţare suplimentară de 30 miliarde de forinţi /103 milioane de euro/ pentru acest sector. Sindicatul insistă însă ca această majorare bugetară să fie însoţită şi de creşterea salariilor cu 100.000 de forinţi, până în ianuarie 2014.

Sindicatele medicilor din Ungaria vor ca retribuţiilor medicilor să fie de trei ori media naţională, având în vedere un salariu net de 200.000 /aproape 700 euro/ de forinţi pentru rezidenţi şi 300.000 forinţi /circa 1000 euro/ pentru specialişti.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ungaria: Demonstraţie a medicilor rezidenţi pentru creşterea salariilor Peste o mie de tineri medici rezidenţi au demonstrat joi în centrul Budapestei, solicitând creşterea salariilor şi condiţii de lucru mai bune, informează MTI.
Medicii tineri din Ungaria intenţionează să demisioneze în masă din cauza salariilor mici Medicii tineri din Ungaria sunt profund nemulţumiţi de salarii şi iau în considerare o demisie în masă, a declarat vineri, pentru cotidianul Magyar Nemzet, preşedintele Asociaţiei Medicilor Rezidenţi, Magor Papp, informează MTI.
Prof.dr. Florian Popa: Şcoala medicală românească încă este bună - interviu Prof.dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Carol Davila' din Bucureşti, consideră că învăţământul medical românesc se află, în prezent, în regres faţă de ceea ce a fost, din cauza lipsei de interes a candidaţilor, dar susţine că tot corpul didactic este valoros.
Medicii rezidenţi pot câştiga până la 3.000 de dolari pe lună, în Israel Medicii rezidenţi care vor fi selectaţi pentru bursele de trei ani la prestigiosul centru universitar al Sheba Hospital din Israel, în baza unei program organizat de către Wizrom Software şi Sheba Hospital Israel, vor primi un salariu brut lunar de până la 3.000 de dolari (2.400 de euro), informează...
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.
Mihnea Costoiu crede că o soluţie pentru creşterea salariilor rezidenţilor ar putea fi bursele Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu, consideră că o soluţie pentru mărirea salariilor medicilor rezidenţi ar fi acordarea de burse, aşa cum se întâmplă în cazul medicilor doctoranzi sau post-doctoranzi.