Cele mai citite
 


Buzău: Focar de rujeolă într-o comunitate de romi
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei persoane dintr-o comunitate de romi din muncipiul Buzău dintre care un bebeluş de şapte luni au fost internate cu rujeolă la Spitalul de boli infecţioase din localitate.
Focarul de rujeolă a izbucnit la începutul acestei luni în comunitatea de romi de pe Aleea Grădinilor unde locuiesc în condiţii improprii peste 250 de persoane.
'Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică împreuna cu doi medici de familie am mers în zonă şi au identificat contacţii. Totodată, aceştia am vaccinat 77 de persoane, însă numărul acestora ar putea creşte în următoarele zile pentru că în această zonă locuiesc circa 250 de persoane', a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul DSP Buzău, Venera Acsinte. AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Numărul cazurilor de rubeolă este în creştere Un număr 52 de cazuri de rubeolă şi două cazuri de rujeolă, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.
Buzău: Zeci de cazuri de rujeolă, confirmate de epidemiologi în judeţ Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au identificat peste 50 de suspiciuni de rujeolă în judeţ, dintre care 44 au fost confirmate.
Buzău: Al doilea focar de hepatită epidemică identificat la Râmnicu Sărat Buzău, 21 sep /Agerpres/ - Aproape 20 de persoane din municipiul Râmnicu Sărat au fost depistate cu virusul hepatic A, informează marţi un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.
Buzău: Focar de hepatită A în localitatea Râmnicelu Mai mulţi copii cu vârste între 2 şi 9 ani din localitatea buzoiană Râmnicelu au fost spitalizaţi cu diagnosticul hepatita acută cu virus A.
Buzău: Focar de scarlatină depistat la un centru şcolar Patru copii cu vârste între 8 şi 12 ani din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Buzău se află internaţi la Spitalul de boli infecţioase, fiind diagnosticaţi cu scarlatină.
Botoşani: Focar de rujeolă, declarat după îmbolnăvirea a 16 copii Autorităţile sanitare din judeţul Botoşani au instituit măsuri de urgenţă, după ce au descoperit un focar de rujeolă.