Cele mai citite
 


Pentagonul intră în război.... cu obezitatea
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Americanii obezi din armată constituie un risc pentru securitatea naţională, iar Prima Doamnă Michelle Obama este hotărâtă să ia măsuri, relatează Reuters.
Joi, Michelle Obama, care a mai lansat un program de fitness şi mâncare sănătoasă destinat copiilor americani, a anunţat o nouă campanie împotriva obezităţii, de data aceasta la Pentagon, care va schimba standardele de nutriţie în rândul trupelor pentru prima dată în 20 de ani.

'Comandanţii noştri ştiu că nu este doar o problemă de dietă şi de sănătate. Este realmente o problemă de securitate naţională', a subliniat soţia preşedintelui SUA, în cadrul unui eveniment la baza aeriană Little Rock /Arkansas/.

Campania va aduce în următoarele luni mai multe fructe, legume, cereale integrale şi mâncăruri cu conţinut scăzut de grăsimi în cele 1100 de cantine unde iau masa zilnic cei 1.45 milioane de militari americani.

Michelle Obama a evocat un recent studiu al armatei potrivit căruia peste un sfert dintre americanii între 17 şi 24 de ani sunt prea supraponderali pentru a putea fi încorporaţi. Mai mult însă, obezitatea se răspândeşte şi în rândul membrilor activi ai forţelor, ceea ce creează probleme de operativitate, a menţionat un oficial de la Pentagon.

'Armata este mereu în frunte când vine vorba de stabilirea de standarde. Acum avem şansa de a ne asuma conducerea în faţa epidemiei de obezitate', a declarat ministrul adjunct al apărării pentru probleme de sănătate, Jonathan Woodson.

Potrivit lui Woodson, armata SUA cheltuieşte anual circa 4.65 miliarde de dolari pentru hrană, dar şi alte 1.1 miliarde pe an pe asistenţă medicală din cauza excesului de greutate şi a obezităţii.

Prima Doamnă a dat asigurări că aceste schimbări în rândul militarilor vor trimite un mesaj important către simplii americani.

'Pe scurt, din nou armata Statelor Unite este cea care ia atitudine şi dă un exemplu', le-a spus Michelle Obama bărbaţilor în uniformă de la baza aeriană, după vizita la cantină.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
Dieta mediteraneană este cea mai bună modalitate de a combate obezitatea (medici britanici) Dieta mediteraneană ar putea combate obezitatea mult mai bine decât dietele sărace în grăsimi, reducând rapid riscul de infarct miocardic şi accidentul vascular cerebral, au scris medici britanici în Postgraduate Medical Journal (PMJ).
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...