Cele mai citite
 


România ocupă locul trei în lume în ce priveşte mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare
vineri, 10 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Peste 4.000.000 de oameni mor în fiecare an în Europa din cauza bolilor cardiovasculare, în continuă creştere din cauza factorilor de risc tot mai răspândiţi, consecinţă a stilului de viaţă impus de societatea de consum, informează într-un comunicat de presă al Fundaţiei Române a Inimii (FRI) transmis agentia AGERPRES.

În aceste condiţii, Parlamentul European a adoptat în septembrie 2011 o rezoluţie asupra poziţiei U.E. faţă de prevenţia şi controlul bolilor netransmisibile (bolile cardiovasculare reprezintă majoritatea covârşitoare).
România ocupă locul 3 în lume în ce priveşte mortalitatea prin boli cardiovasculare. Doi din trei români mor din această cauză, la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct de miocard acut, iar unul din zece nu supravieţuieşte. Un număr de 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare.


În acest context, Fundaţia Română a Inimii (FRI), înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie, pregăteşte strategia naţională în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare.


Obiectivul Fundaţiei este ameliorarea stării de sănătate a populaţiei României, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii cauzate de aceste boli cu 10% pâna în 2015./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România - locul trei în lume în privinţa mortalităţii cauzate de boli cardiovasculare Bucureşti, 10 feb /Agerpres - România ocupă locul 3 în lume în ce priveşte mortalitatea prin boli cardiovasculare, informează un comunicat de presă al Fundaţiei Române a Inimii (FRI), transmis vineri AGERPRES.
Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale, înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie Bolile cardiovasculare reprezintă o problemă majoră în România, astfel că, în timp ce mortalitatea prin aceste boli a înregistrat în ultimii 20 de ani o tendinţă de scădere în ţările Europei de Vest şi Centrale, în România tendinţa a fost diametral opusă, a subliniat fostul preşedinte al Societăţii Române...
Campanie pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii a lansat luni Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare în România: SOS cardio - Atenţie, risc cardiovascular!
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Comunicat de presă - Societatea Română de Chirurgie Vasculară www.bolicardiovasculare.ro, primul site care isi propune o abordare internationala a problematicii afectiunilor cardiace si vasculare atat pentru personalul medical, autoritati cat si pentru pacienti a fost lansat la Bucuresti
Ziua prevenţiei pentru boli cardiovasculare, marcată în mod festiv Bucureşti, 13 feb /Agerpres/ - Ziua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare, sărbătorită duminică, a marcat şi împlinirea a 2 ani de la constituirea Forumului Naţional de Prevenţie şi 1an de la lansarea Fundaţiei Române a Inimii.