Cele mai citite
 


Sălaj: Coşurile de fum necorespunzătoare, cauză frecventă a incendiilor
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cauza izbucnirii a 20 de incendii din judeţul Sălaj, de la începutul anului şi până în prezent, au reprezentat-o coşurile de fum care fie au fost proiectate necorespunzător faţă de materiale combustibile, fie sunt neîntreţinute şi nereparate de proprietarii imobilelor, potrivit statisticilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.
"Aceste tipuri de incendii au produs, în cele mai multe cazuri, pagube materiale uriaşe distrugând bunuri materiale, anexe şi gospodării, punând în pericol viaţa oamenilor", a precizat vineri, pentru AGERPRES, Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Porolissum.
Un exemplu în acest sens este incendiul ce a avut loc miercuri, 8 ianuarie, în localitatea Camăr, când din cauza unui coş de fum deteriorat, acoperişul şi tavanul unei case au luat foc, intoxicând cu fum trei femei (mamă şi două fiice) în vârstă de 41, 45 şi 61 de ani.
Ele au fost salvate de intevenţia unui echipaj SMURD, ce a sosit la faţa locului şi le-a a acordat îngrijiri medicale.
Ultimele două incendii cauzate de coşuri de fum au avut loc joi şi vineri.
Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum din judeţul Sălaj a fost solicitată să intervină, în noaptea de joi spre vineri, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă a unei gospodării din localitatea Măerişte.
Cauza probabilă a incendiului a fost coşul de fum deteriorat, focul distrugând o parte din acoperiş, piese de mobilier, aparate electrocasnice, aparate sanitare etc.
Vineri dimineaţă, Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un incendiu la un acoperiş al unei gospodării din localitatea Agrij, cauza probabilă a acestui incendiu fiind încălzirea (efectul termic) coşului de fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile, focul distrugând o parte din acoperiş şi o tonă de cereale depozitate în pod. AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Sălaj: Ambulanţe noi pentru SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Porolissum al judeţului Sălaj a primit, sâmbătă, trei ambulanţe ce vor fi utilizate în cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va fi operaţional în Sălaj, cel mai probabil, până la finele acestui an, potrivit purtătorului...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
Sponsorizări ISU în 2015 - Materiale IT, furtunuri, echipamente medicale, materiale de construcţii, televizoare, hârtie igienică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat marţi pe site sponsorizările primite de inspectoratele teritoriale în anul 2015, materiale de peste 100.000 de lei primind ISU Bucureşti Ilfov, ISU Buzău, ISU Timiş, ISU Suceava şi IGSU.