Cele mai citite
 


Sibiu: Protocol de colaborare între trei confederaţii sindicale şi organizaţia judeţeană a PSD
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderii celor trei mari confederaţii sindicale - CNSLR Frăţia, CNS Cartel Alfa şi BNS - au semnat vineri cu organizaţia judeţeană a PSD un protocol de colaborare pe probleme de ordin economic şi social.
"Am semnat un Protocol de colaborare pe probleme de ordin social, economic şi alte domenii. Separat a fost semnat un alt Protocol cu Uniunea Sindicală Judeţeană SANITAS Sibiu, pentru susţinerea sistemului sanitar, a membrilor de sindicat şi a pacienţilor din spitalele judeţului, în rezolvarea problemelor specifice domeniului", a anunţat liderul judeţean al PSD, Ioan Cindrea, cel care a semnat protocolul din partea social-democraţilor.
Acesta a explicat că Protocolul cu sindicatele a fost semnat pe o perioadă de patru ani de zile şi cuprinde patru puncte principale.
Lunar, primarii şi parlamentarii PSD se vor consulta cu liderii sindicali, pe teme referitoare la Codul muncii, Legea dialogului social, Legea pensiilor publice, Legea salarizării, Legea conflictelor de muncă, Legea sănătăţii, Legea învăţământului.
Organizaţia Judeţeană a PSD s-a angajat prin Protocol să susţină propunerea sindicaliştilor la nivelul primăriilor, Consiliului Judeţean şi Parlamentului. Deputatul Cindrea, şeful Departamentului de Politici Sociale din PSD s-a angajat ca luni, să înregistreze la Parlament, trei proiecte de lege din care unul se referă la revenirea salariilor bugetarilor la valoarea de dinainte de micşorarea din 2010.
Cei trei lideri ai confederaţiilor sindicale care reunesc 99 % din angajaţii sindicalişti din judeţul Sibiu, s-au angajat să susţină candidaturile PSD în 2012. Deocamdată, preşedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Toţi primarii PSD vor candida la alegerile din acest an pentru un nou mandat.
Marius Vingerzan, liderul CNS Cartel Alfa a recunoscut că în calitate de lider poate doar să le recomande celor 17.000 de sibieni, înscrişi în 48 de sindicate membre ale acestei confederaţii, să voteze cu PSD. Vingerzan ia în calcul ca o parte din sindicaliştii săi să nu voteze candidaţii PSD sau ai USL.
"Protocolul acesta nu înseamnă că toţi membri de sindicat se vor încolona şi vor vota PSD-ul", a ţinut să precizeze liderul CNS Cartel Alfa la Sibiu.
Dan Pirnoiu, liderul SANITAS Sibiu a promis că va încerca să îi convingă pe cei 12.000 de medici şi cadre medicale din judeţ, să susţină la alegeri candidaţii PSD şi ai USL. Şi liderul judeţean al BNS, Remus Helju mizează pe susţinerea a 7.000 de sibieni, care vor vota în acest an cu PSD şi USL.
Acest protocol a fost semnat între Organizaţia Judeţeană a PSD Sibiu cu cele trei confederaţii sindicale, urmând ca partenerii din USL - liberalii şi conservatorii să semneze protocoale de colaborare cu reprezentanţii patronatelor. AGERPRES/(A-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Asistentele şi medicii membri Sanitas ameninţă cu proteste Asistentele medicale şi doctorii din spitalele oraşelor Agnita şi Cisnădie, susţinuţi de ceilalţi sindicalişti Sanitas şi de populaţia celor două oraşe, vor manifesta în stradă dacă ministrul Sănătăţii nu renunţă la intenţia de desfiinţare a celor două unităţi sanitare, a declarat vineri, în cadrul unei...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează marţi Ministerul Muncii Aproximativ 200 de sindicalişti, membri ai Federaţiei Sanitas, pichetează marţi, între orele 11:00 şi 12:00, sediul Ministerului Muncii, a declarat pentru AGERPRES prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi.
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor organiza luni o grevă de avertisment de două ore Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv...
Ioan Cindrea (PSD): Nu chiulesc din Parlament şi banii pe februarie i-am donat sinistraţilor Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat, luni, într-o conferinţă, că el nu este în grevă parlamentară, ci protestează în Parlament, solidarizându-se cu cetăţenii care au protestat în stradă, iar banii pe luna februarie i-a donat sinistraţilor din Vrancea şi...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...