Cele mai citite
 


Traian Băsescu: Se vor face intervenţii pentru susţinerea sistemului de sănătate
luni, 28 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat duminică la Oradea că în următoarele săptămâni se vor face intervenţii pentru susţinerea sistemului de sănătate, care şi-a epuizat resursele din taxe şi trebuie să intervină statul.
Plecând de la premisa crizei economice, obiectivul major al Guvernului, a precizat preşedintele, este menţinerea salariilor, a pensiilor şi asigurarea plăţilor sociale. 'Vor găsi resurse minimale pentru intervenţie şi în sectorul de sănătate,' a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a abordat, în faţa primarilor şi directorilor de instituţii din judeţul Bihor, mai multe subiecte legate de criza economică, învăţământ şi administraţie. El subliniat că România singură nu poate ieşi din criză, atâta vreme cât celelalte ţări puternice nu au făcut-o, fiind interconectată la sistemul global comercial şi de schimburi alte ţări.

'Toate afirmaţiile prin care se cere Guvernului să scoată ţara din criză sunt lozinci', a spus Băsescu, argumentând că pentru diminuarea efectelor crizei s-a făcut împrumutul de la FMI şi de la UE, pentru că România nu are o economie proprie atât de mare ca să iasă singură din criză.

'Criza a arătat - precum turnesolul - că avem un stat care consumă mult prea mult, aproape 30% din veniturile bugetului statului fiind consumate cu aparatul de stat, condiţii în care este clar că restructurarea aparatului de stat este inevitabilă, pentru că a devenit o frână în evoluţia pozitivă chiar a statului', a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu le-a cerut primarilor restrângerea risipei banului public şi buna chivernisire a fondurilor publice.

Un aspect 'mai puţin plăcut' evidenţiat de preşedinte a fost faptul că în acest an, pe primele şase luni, creşterile salariale la nivel central au fost de 2,5%, iar la nivel local de 15,6%.

'Totuşi, discutăm de o perioadă de criză şi decenţa trebuie să funcţioneze. Este adevărat că au fost multe hotărâri judecătoreşti prin care unele administraţii locale au fost obligate să plătească drepturi ale salariaţilor, din urmă. Raţionalizarea cheltuielilor este obligatorie pentru anul 2010', a subliniat preşedintele Băsescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş: Guvernul analizează realizarea unor linii prioritare de investiţii din fonduri UE pentru noi spitale Guvernul ia în calcul realizarea de linii prioritare de investiţii bazate pe fonduri europene pentru noi spitale şi dotarea unităţilor, în măsura în care Ministerul Sănătăţii pregăteşte proiecte care să fie demarate cât mai repede şi să fie gestionate în mod transparent şi "nu cu alte interese", a declarat...
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Timiş: Criza de personal blochează 400.000 de euro pentru modernizarea Spitalului judeţean Lipsa de personal din Spitalul Judeţean Timişoara a blocat realizarea unor investiţii de peste 400.000 de euro, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş modernizării secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a acestei unităţi spitaliceşti.
Băsescu: Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, care se vor transforma în azile şi creşe Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la postul naţional de televiziune, că Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, iar o primă soluţie ar fi transformarea lor în azile pentru bătrâni şi în creşe.
Pop (MS): Atragerea de fonduri UE pentru infrastructura din Sănătate - condiţionată de realizarea unei strategii investiţionale Atragerea de fonduri europene pentru infrastructura din sănătate este condiţionată de Comisia Europeană de realizarea unei strategii investiţionale în domeniu pentru următorii cinci - zece ani, lucru care nu s-a realizat, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Corina Pop, în cadrul...