Cele mai citite
 


Tulcea: Centrul pentru persoanele fără adăpost, ocupat la capacitate maximă
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de urgenţă 'Phoenix' din municipiul Tulcea a funcţionat în ultima perioadă la capacitate maximă, temperaturile extrem de scăzute înregistrate în aceste zile provocând moartea a trei persoane în vârstă din judeţul Tulcea.
Directoarea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, Ştefania Zibileanu, a declarat vineri pentru AGERPRES că Centrul de urgenţă 'Phoenix' are o capacitate de 50 de locuri, însă în ultima perioadă acesta a găzduit chiar şi 53 de persoane.
'Pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost care au primit în aceste zile sprijin în centrul nostru ne-au venit în ajutor Episcopia Tulcei care a donat prosoape, societatea Telena care a oferit pijamale şi papuci, dar şi simpli tulceni care au venit şi au donat mâncare gătită', a menţionat directoarea DAPS, Ştefania Zibileanu.
Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), trei persoane din judeţul Tulcea, cu vârste cuprinse între 60 şi 64 de ani, au murit din cauza temperaturilor scăzute, doar una dintre acestea fiind găsită într-un adăpost improvizat din oraşul Tulcea.
Centrul de urgenţă "Phoenix" a fost inaugurat pe data de 16 noiembrie 2009, unitatea fiind un serviciu comunitar înfiinţat prin proiectul iniţiat în cadrul Programului de Interes Naţional "Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgenţă". AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Numărul persoanelor găzduite de Centrul de urgenţă "Phoenix" aproape că s-a dublat Numărul persoanelor fără adăpost găzduite în Centrul de urgenţă "Phoenix" din municipiul Tulcea aproape că s-a dublat în ultimele două săptămâni din cauza temperaturilor scăzute, potrivit conducerii Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS), Ştefana Zibileanu.
Tulcea: Angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, acuzate de luare de mită în formă continuată Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sunt acuzate de luare de mită în formă continuată, ele fiind cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Tulcea: Bolnavii din Spitalul Judeţean de Urgenţă şi persoanele din centrele sociale beneficiază de agent termic Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea a făcut, miercuri, primele probe pentru furnizarea agentului termic în unitate, în condiţiile în care, în ultimele zile, temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius, iar sistemul centralizat de furnizare a căldurii din municipiu nu a fost pus încă în funcţiune...
Tulcea: 12 unităţi şcolare, fără sursă de apă potabilă Douăsprezece clădiri ale unităţilor de învăţământ din judeţul Tulcea nu au asigurată apa potabilă, iar alte câteva zeci sunt în curs de implementare a măsurilor impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta în vederea obţinerii autorizaţiilor de la această instituţie.
Tulcea: SJU a rămas şi fără singurul medic oncolog din judeţ Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea a rămas de la începutul acestei săptămâni şi fără singurul medic specialist oncolog din judeţ, iar acum conducerile unităţii medicale şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) încearcă să găsească o soluţie.
Tulcea: Numărul infecţiilor intraspitaliceşti, cu circa 65% mai mare decât cel de anul trecut Numărul infecţiilor nozocomiale înregistrate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a crescut anul acesta cu circa 65% faţă de cel înregistrat anul trecut, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).