Cele mai citite
 


Ucraina: Iulia Timoşenko va fi tratată în închisoare de medici străini
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de medici canadieni şi germani va veni luni în Ucraina pentru a o examina în închisoare pe lidera de opoziţie Iulia Timoşenko, suferindă de dureri la spate, a anunţat vineri parchetul general, relatează AFP.
"Specialiştii germani şi canadieni vor veni în Ucraina luni, 13 februarie, pentru a o examina pe dna Timoşenko împreună cu medici ucraineni", a precizat Ministerul Public într-un comunicat.

Medicii occidentali sunt aşteptaţi mai întâi la Kiev şi se vor deplasa luni seară sau marţi dimineaţă la Harkiv (est), unde este încarcerată Iulia Timoşenko, a precizat pentru AFP o sursă diplomatică occidentală, fără a face alte precizări.

"Sperăm că medicii vor putea avea acces la dna Timoşenko marţi", a precizat o purtătoare de cuvânt a opozantei, Natalia Lyssova.

Canada şi Germania au propus autorităţilor ucrainene să trimită cinci medici (trei canadieni şi doi germani) pentru a o examina şi trata pe Timoşenko, a cărei stare de sănătate suscită o controversă.

Avocaţii opozantei afirmă că starea acesteia este gravă şi că abia poată să meargă. Autorităţile penitenciare recunosc că Iulia Timoşenko suferă de dureri la spate, afirmând în acelaşi timp că nu suferă de nicio boală gravă, citând medici ucraineni.

Închisă din august, întâi la Kiev şi apoi la Harkiv, Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în timp ce era şef al guvernului.

Afacerea Timoşenko a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care consideră că trimiterea la închisoare a fostului premier este motivată politic.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ucraina: O echipă de medici străini o examinează pe Iulia Timoşenko în detenţie Un grup de trei medici canadieni şi doi germani s-a deplasat marţi dimineaţa la o închisoare din Harkov, estul Ucrainei, pentru a o examina pe opozanta Iulia Timoşenko, fost prim-ministru, care suferă de dureri puternice de spate, transmite AFP.
Opt medici străini o vor examina la închisoare pe Iulia Timoşenko Un consiliu de opt medici din Germania, Canada şi din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii o vor examina pe Iulia Timoşenko, a anunţat marţi Iuri Boicenko, purtător de cuvânt al Parchetului, informează, din Kiev, EFE.
Ucraina: Iulia Timoşenko suferă de o boală de piele necunoscută Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare şi în prezent internată pentru hernie de disc, suferă de o boală de piele necunoscută, a anunţat joi avocatul său Serghei Vlasenko, informează AFP.
Ucraina: Iulia Timoşenko transferată la un spital din Harkov Autorităţile ucrainene au anunţat sâmbătă că fostul prim-ministru Iulia Timoşenko a fost transferată la Spitalul Clinic Central din Harkov, oraşul unde ispăşeşte o condamnare la 7 ani de închisoare, pentru a primi îngrijirile medicale recomandate, informează Interfax-Ukraina.
CEDO, mulţumită de tratamentul medical al Iuliei Timoşenko Curtea Europeană a Drepturilor Omului /CEDO/ s-a declarat vineri mulţumită de măsurile luate de Ucraina pentru a asigura un tratament medical pentru fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, subliniind totuşi că are în vedere în continuare această problemă, informează AFP.
Ucraina: Iulia Timoşenko îşi întrerupe tratamentul în semn de protest Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, transferată de la închisoare la un spital săptămâna trecută, şi-a întrerupt tratamentul pentru a protesta faţă de divulgarea unor informaţii cu privire la îngrijirile sale medicale, a indicat marţi ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, citat de AFP.