Cele mai citite
 


Un medicament împotriva cancerului, eficient împotriva maladiei Alzheimer
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medicament împotriva cancerului a fost testat cu succes pe şoareci bolnavi de Alzheimer, reuşind chiar să stopeze această maladie în stadiile ei incipiente, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.com.
Medicamentul, bexarotene, este conceput pentru a reduce nivelul proteinei beta-amiloid a cărei prezenţă în creier este asociată evoluţiei maladiei Alzheimer.

În cadrul noului studiu, la cobaii trataţi cu bexarotene s-a înregistrat o scădere cu 25% a nivelului de beta-amiloid, în doar 6 ore. Şi mai important este faptul că la aceşti şoareci s-a înregistrat şi o îmbunătăţire semnificativă a funcţiilor cognitive.

"Datele pe care le-am obţinut din acest studiu indică cu certitudine faptul că maladia Alzheimer poate fi reversibilă în stadiile ei incipiente," explică coordonatorul acestui studiu, neurologul Paige Cramer de la Case Western Reserve School of Medicine.

Medicamentul Bexarotene este folosit pentru tratamentul unui tip de cancer de piele, iar studiul realizat pe cobai este prezentat pe larg în ultimul număr al revistei Science.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alzheimer: un nou tratament potenţial studiat pe animale Blocarea anumitor celule ale sistemului imunitar care distrug arginina din creier, un nutrient esenţial al acestuia, a oprit formarea de plăci de proteine caracteristică bolii Alzheimer, potrivit unui studiu american efectuat pe şoareci de laborator, ale cărui rezultate au fost publicate marţi în revista...
Bolnavii de Alzheimer sunt mai puţin expuşi la cancer Boala Alzheimer poate constitui o protecţie împotriva cancerului şi invers, arată Cardiovascular Health Study, un studiu realizat pe un grup de 3.020 persoane de peste 60 de ani, informează agenţia China Nouă.
Tratamentul cu antiandrogeni al cancerului de prostată dublează riscul de Alzheimer Tratamentul antiandrogenic împotriva cancerului de prostată aproape că dublează riscul ca bărbaţii să ajungă să sufere de boala Alzheimer, comparativ cu cei care nu urmează această terapie, potrivit unei analize a datelor medicale din două mari sisteme spitaliceşti din SUA, informează agenţia France...
Un preparat împotriva artritei, panaceu contra cancerului de piele Un medicament utilizat la tratarea artritei este capabil să stopeze evoluţia cancerului de piele, oprind răspândirea tumorii, relevă un recent studiu americano-britanic, a cărui miză a fost descoperirea unor compuşi salvatori care să poată fi utilizaţi într-o perspectivă scurtă de timp, după cum a relatat...
O toxină din veninul şarpelui cu clopoţei este eficientă împotriva cancerului, potrivit unui studiu brazilian O substanţă extrasă din veninul şarpelui cu clopoţei ar putea mări speranţa de viaţă a pacienţilor care suferă de cancer de piele, potrivit unor experimente braziliene realizate, pentru moment, pe şoareci de laborator, semnalează EFE.
Un medicament revoluţionar împotriva cancerului de piele, autorizat de Comisia Europeană Comisia Europeană a autorizat fabricarea şi comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o formă de cancer de piele, informează actusante.net. Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis şi este destinat adulţilor care suferă de acest tip de cancer şi...