Cele mai citite
 


Vâlcea: Restanţele de 1,9 milioane lei ale CNAS faţă de SJU Vâlcea vor fi achitate în 5 zile
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Restanţa de aproximativ, 1,9 milioane lei, pe care CNAS o avea de achitat pentru Spitalul Judeţean Vâlcea, va fi achitată în 5 zile, a declarat vineri pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
"Discuţiile pe care le-am purtat la sediula CNAS din Bucureşti, au avut la bază refuzul meu de a semna adiţionalul la contractul-cadru pentru 2012. Unul dintre principalele motive ale refuzului a fost determinat de faptul că o parte din serviciile medicale contractate şi prestate anul trecut nu au fost decontate, restanţele reprezentând suma de 19,077 miliarde lei vechi. Acestea s-au suprapus peste alte facturi refuzate la plată în valoare totală de 336,64 miliarde lei (vechi n.r.) care s-au adunat pe parcursul ultimilor trei ani şi care reprezintă servicii medicale nedecontate, dar validate de Şcoala Naţională de Sănătate şi Management Sanitar şi, parţial, confirmate, cu obligarea plăţilor, de Curtea de Conturi", a precizat Câlea.
Ion Câlea spune că directorii generali din cadrul CNAS au considerat că este pe deplin justificată solicitarea sa şi, în consecinţă, "au dat garanţii că restanţa de 19,077 miliarde lei vechi va fi achitată în următoarele 5 zile"
"Cu rezultate favorabile judeţului Vâlcea s-a încheiat şi disputa pe marginea creşterii sumelor aferente serviciilor medicale de tip acut. Acestea au fost majorate de la 4,312 milioane lei pe lună cât acceptase iniţial Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, la 4,60 milioane lei pe lună. La nivelul întregului an, s-a convenit ca fondurile alocate pentru serviciile medicale de tip acut să fie de 55,2 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 26% faţă de oferta condiţionată de CJAS şi cu 7% peste suma solicitată de Spitalul Judeţean de Urgenţă la negocierile iniţiale cu operatorul de plăţi local", a mai menţionat preşedintele CJ Vâlcea.
Tot în seria reuşitelor la întâlnirea de la CNAS trebuie adăugate şi sumele noi garantate pentru celelalte categorii de prestaţii medicale: 6 milioane lei pentru serviciile destinate pacienţilor cronici, 1,7 milioane lei pentru spitalizările de zi şi 553.000 lei pentru investigaţii medicale. AGERPRES/(AS-Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane lei de CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane de lei pentru deficienţe la întocmirea foilor de observaţie şi a reţelelor, a declarat joi directorul adjunct Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Constantin Pleşoianu.
Vâlcea: Fonduri de peste şapte milioane de lei alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit în luna decembrie fonduri pentru plăţi restante de aproximativ şapte milioane de lei, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Toţi medicii de familie au semnat noul contract cu CJAS Toţi medicii de familie din judeţul Vâlcea au semnat noul contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.
Vâlcea: Medici sancţionaţi de CJAS Un număr de 77 de medici vâlceni au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) pentru declararea unor servicii medicale neefectuate, a precizat vineri, pentru AGERPRES, directorul CJAS, dr. Rodica Mărginean.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
CNAS a penalizat opt unităţi medicale pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a penalizat opt unităţi medicale, din cele zece controlate în ultima săptămână a anului trecut, pentru nerespectarea obligaţiilor stipulate în contractele de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiate cu CNAS.