Cele mai citite
 


Vasile Cepoi: La ora 14,00, 27 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge
sâmbătă, 11 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în jurul orei 14,00, erau 27 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge.
"Au fost declarate 13 cazuri de deces prin hipotermie, dar nu e vorba de decese în ultimele 24 de ore, e vorba de confirmarea unor decese anterioare în urma examenului anatomo-patologic având drept cauză hipotermia", a menţionat Cepoi.
Potrivit lui Marcel Lucaciu, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în urma solicitării Ministerului Transporturilor, s-a dispus ca împreună cu unităţile de jandarmi să se asigure peste 100 de cadre care deszăpezesc linii de cale ferată pe relaţia Bucureşti-Constanţa.
El a informat că vineri Inspectoratul General de Aviaţie a efectuat patru misiuni pentru acordare de asistenţă medicală de urgenţă pentru un număr de cinci persoane, iar joi au fost 37 de misiuni.
Lucaciu a semnalat că Inspectoratul General de Aviaţie a efectuat o misiune nocturnă pentru a ajuta o gravidă din judeţul Buzău.
"Tot astăzi ministrul Administraţiei şi Internelor a dispus ca o parte din conducerea MAI să se deplaseze la Buzău pentru a coordona echipele din teritoriu. Este vorba despre şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică şi de inspectorii adjuncţi de la IGSU şi jandarmerie", a declarat, pe de altă parte, Marius Militaru, purtător de cuvânt al MAI. AGERPRES/(A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
MS: Aproximativ 90 de cazuri medicale la care accesul este dificil din cauza vremii sunt în aşteptare Aproximativ 90 de cazuri medicale la care accesul este dificil din cauza vremii nefavorabile sunt în aşteptare, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Vasile Cepoi.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
MAI: Gravidele şi dializaţii au reprezentat peste 80% dintre cazurile de urgenţă medicală în perioada vremii nefavorabile Gravidele şi persoanele care necesită dializă au reprezentat peste 80% dintre cazurile de urgenţă medicală în perioada vremii nefavorabile, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Capră.