Cele mai citite
 


Alba: Drumurile de acces către trei sate izolate, deszăpezite
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drumurile de acces către trei localităţi din Apuseni blocate de joi dimineaţa de nămeţi au fost deszăpezite, astfel că cele aproape 90 de familii din satele Borleşti, Poduri şi Peste Valea Bistrii nu mai sunt izolate, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, Alina Bălaş.
În ultimele două zile, în zonă s-a acţionat cu mai multe TAF-uri pentru deszăpezirea drumurilor către cele trei localităţi izolate, reuşindu-se deblocarea căilor de acces, a precizat Bălaş.
Trei sate cu zeci de gospodării, aflate pe raza unităţii administrativ-teritoriale a oraşului Cîmpeni, au fost izolate din cauza zăpezii viscolite, care a atins şi doi metri pe alocuri, blocând astfel accesul pe drumurile de legătură.
În altă ordine de idei, sâmbătă, în municipiul Blaj s-a înregistrat din nou, pentru a patra zi consecutiv, cea mai scăzută temperatură din judeţul Alba, respectiv minus 21,2 grade Celsius.
În ultimele două săptămâni, patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor, împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, au depistat la nivelul judeţului Alba, 94 de cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă sau asistenţă medicală specializată, a mai spus Alina Bălaş.
Dacă iniţial, decesul unui bărbat din Ocna Mureş a fost prezentat de Direcţia de Sănătate Publică Alba ca fiind unul cauzat de hipotermie, ulterior autorităţile au spus că moartea acestuia a survenit din cauze medicale şi nu are legătură cu condiţiile meteo. AGERPRES/ (AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...