Cele mai citite
 


Bacău: Jandarmi, pompieri şi voluntari băcăuani sunt prezenţi la deszăpeziri în patru localităţi vrâncene
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de peste 200 de jandarmi, pompieri şi voluntari băcăuani erau implicaţi, sâmbătă, în patru localităţi din judeţul Vrancea, în acţiunile de deszăpezire.
Dacă în satul Dumitreşti prezenţa acestora la eliberarea drumurilor de acces către gospodării şi aprovizionarea populaţiei cu bunuri de strictă necesitate a început încă din cursul serii de vineri, acţiunile lor s-au extins, sâmbătă, pe grupe de lucru, şi în localităţile Cândeşti şi, din această seară, în Vintileasa. Băcăuani sunt prezenţi, de asemenea, printr-un echipaj de voluntari de la filiala judeţeană de Cruce Roşie şi în comuna Garoafa.
''Între altele, lucrând cu lopeţile, jandarmii băcăuani au salvat viaţa a două bătrâne care trebuiau scoase de urgenţă din casele acoperite de zăpadă şi transportate la spital. Ne desfăşurăm activitatea în bune condiţii, deoarece autorităţile vrâncene ne-au pus la dispoziţie unelte de lucru, dar şi condiţii de recuperare foarte bune. După efortul fizic depus, cazarea pe timpul de odihnă se face în trei licee, unde ni se serveşte şi câte o masă caldă', a declarat, pentru Agerpres, maiorul Marius Ţăranu, purtător de cuvânt al Grupului Mobil de Jandarmi Bacău.
Către Vrancea au plecat din Bacău, de asemenea sâmbătă, şi ajutoare în alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte colectate în cursul dimineţii la iniţiativa Prefecturii judeţului.
''Sunt impresionat de receptivitatea dovedită de băcăuani, în doar două ore putând realiza un prim transport. Vom continua să fim prezenţi în sprijinul populaţiei sinistrate şi în zilele următoare. Într-un spaţiu pus la dispoziţie de Comenduirea garnizoanei Bacău se continuă colectarea de bunuri de strictă necesitate puse la dispoziţie de firme şi populaţie. Până la orele serii donaţiile au început să crească iar pentru mâine se anunţă altele, astfel ca luni să putem efectua un nou transport', a declarat, pentru Agerpres, prefectul Constantin Scripăţ. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Drumuri închise, cursuri la şcoli suspendate, dar nu s-au mai înregistrat victime omeneşti Ninsoarea din ultimele 48 de ore, care a făcut, în unele zone, ca stratul de zăpadă să depăşească chiar 50 de cm, a impus autorităţilor închiderea a patru tronsoane de drumuri naţionale care tranzitează judeţul Bacău, precum şi a unor porţiuni de pe şapte drumuri judeţene.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
MApN a transportat 496 de tone de alimente haine şi apă către populaţia din 114 localităţi Ministerul Apărării Naţionale a transportat, până joi la prânz, 496 de tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor...
Bacău: A fost inaugurat primul centru rural SMURD din judeţ în comuna Podu Turcului Primul centru rural SMURD din judeţul Bacău a fost inaugurat, joi, în comuna Podu Turcului.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Bacău:Aniversarea a 137 de ani de la înfiinţarea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie a fost marcată printr-un marş al voluntarilor Filiala Bacău a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie a marcat, joi, 137 de la ani de la înfiinţare prin organizarea unui marş aniversar desfăşurat de la sediul său din strada Oituz şi continuat pe artera centrală a municipiului, cu două puncte de staţionare şi prezentare de informaţii despre activitatea...