Cele mai citite
 


Bihor: Investiţii majore în sistemul de sănătate orădean, în ultimii doi ani
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia a evidenţiat, sâmbătă, alături de ministrul Sănătăţii, dr.Ritli Ladislau, importanţa de a avea miniştri bihoreni, arătând că în ultimii doi ani, 2010 şi 2011, judeţul a primit, pentru sănătate, o finanţare totală de la minister cât nu i s-a alocat în două decenii.
''Dacă facem o retrospectivă, din acest motiv trebuia să rămânem la guvernare: 80,6 milioane de lei au venit în ultimii doi ani în domeniul sănătăţii. Dacă vorbim de sănătate, este enorm de clar răspunsul la întrebarea de ce UDMR trebuie să fie la guvernare'', a afirmat viceprimarul municipiului Oradea.
Biro Rozalia a exemplificat apoi cu cifre investiţiile majore susţinute de minister în municipiul Oradea, primul din ţară care a promovat şi aplicat un management unitar al celor patru spitale trecute, în iunie 2010, în grija municipalităţii, care a preluat, ulterior, în noiembrie, şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, de la Consiliul Judeţean.
Investiţiile noi orădene susţinute de minister sunt Centrul oncologic, cu o valoare totală a proiectului de 24,47 milioane de lei, proiectul Centrului Viva Anima, de două milioane de euro, ce va fi finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene şi 13%, de la Ministerul Dezvoltării Regionale. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Centrul integrat pentru tratament oncologic de la Oradea Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a inaugurat duminică, la Oradea (jud. Bihor, vest), Centrul integrat pentru tratament oncologic din cadrul Spitalului Municipal 'Gavril Curteanu', cel mai modern centru dintre toate cele existente în sistemul sanitar public din România, precum şi Secţia de gastr...
Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Conferinţă regională medicală, pentru sectorul privat din domeniul sanitar Federaţia Patronilor Bihor a anunţat joi organizarea Conferinţei regionale 'Strategie, finanţare şi dialog în sănătate' pentru sectorul privat din domeniul sanitar, care va avea loc pe 29 iunie, la Hotel Ramada din Oradea, cu participarea confirmată a ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi.