Cele mai citite
 


Braşov: PSD cere preşedintelui să declare starea de urgenţă pentru trei judeţe
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat vineri seara, la Braşov, că a solicitat în scris preşedintelui Traian Băsescu să declare starea de urgenţă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, în ceea ce priveşte situaţia de la Mangalia unde populaţia oraşului nu are căldură de câteva săptămâni.
Victor Ponta a precizat, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu colegii din cele trei judeţe unde este o situaţie foarte gravă.
"Este vorba de zeci de mii de oameni care sunt izolaţi în acele zone, unde nu-şi pot îngropa morţii, nu-şi pot duce bolnavii la spital. Sunt complet rupţi de mijloacele necesare pentru a putea supravieţui. Am făcut un apel şi o solicitare către preşedintele şi primul-ministru al României pentru că este o atribuţie a preşedintelui contrasemnată de primul-ministru de a declara starea de urgenţă în aceste judeţe. Conform legii, dacă preşedintele va decide acest lucru cred că este absolut necesar ca, în termen de cinci zile, Parlamentul României să ratifice decizia preşedintelui. Este o situaţie foarte dificilă şi voi propune la şedinţa de luni a USL, dar sunt convins că parlamentarii noştri vor fi de acord şi vor veni la Parlament să voteze pentru starea de urgenţă chiar dacă sunt în grevă parlamentară, pentru că vorbim despre zeci de mii de oameni care au nevoie de ajutor", a subliniat liderul PSD.
El a adăugat că este o decizie pe care preşedintele ar trebui să o ia alături de primul-ministru. "Sigur, până în acest moment, este profund greşită atitudinea Guvernului, sigur autorităţile au fost ocupate cu învestirea noului Guvern, dar i-am auzit vineri pe prefecţii judeţelor respective găsind tot felul de artificii care de fapt au în spate un singur lucru: că preşedinţii de consilii judeţene şi primarii din acele zone sunt preponderent ai Opoziţiei. Cred că atunci când este vorba de români aflaţi într-o stare de urgenţă şi de pericol uriaş nu mai poate fi vorba despre criterii politice", a explicat preşedintele PSD.
Victor Ponta speră ca preşedintele şi primul-ministru să dea curs solicitării înaintate vineri, iar după cinci zile Parlamentul să ratifice decizia şefului statului.
Preşedintele PSD s-a întâlnit vineri după-amiază la Braşov cu reprezentanţii organizaţiei municipale a PSD şi cu o parte dintre candidaţii la funcţia de primar la alegerile locale din luna iunie. AGERPRES/(A - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ioan Cindrea (PSD): Nu chiulesc din Parlament şi banii pe februarie i-am donat sinistraţilor Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat, luni, într-o conferinţă, că el nu este în grevă parlamentară, ci protestează în Parlament, solidarizându-se cu cetăţenii care au protestat în stradă, iar banii pe luna februarie i-a donat sinistraţilor din Vrancea şi...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.
Adrian Năstase: Traian Băsescu - groparul industriei şi al flotei româneşti Preşedintele Traian Băsescu reprezintă "groparul industriei şi al flotei româneşti", angajându-se, în perioada guvernărilor CDR, la 'privatizarea' celor mai mari 63 de societăţi româneşti", a afirmat luni preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.
Şefa Secţiei de Psihiatrie a SCJU Arad, prof dr Delia Podea, ridicată şi dusă la audieri Şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, prof dr Delia Marina Podea, cadru didactic la Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad, a fost ridicată, marţi după-amiază, de anchetatori şi dusă la audieri.
Arad: Şefa secţiei de Psihiatrie a SCJU, vizată de percheziţiile în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ Arad, 31 mai /Agerpres/- Poliţiştii arădeni au percheziţionat, marţi, cabinetele unor medici de pe reza judeţului, între care şi la cel al prof. dr. Delia Marina Podea, şeful Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care este suspectată de faptul că ar fi solicitat bani de la...