Cele mai citite
 


Crucea Roşie lansează "Apel pentru persoanele izolate în zăpadă"
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov, cu apă, alimente de bază şi paturi, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Sâmbătă, aproximativ 3 tone de alimente şi pâine vor fi direcţionate către zonele cel mai greu afectate, Buzău şi Ialomiţa. 1 400 de kg de alimente (ulei, mălai, paste făinoase, conserve şi pâine) vor fi direcţionate cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor în zonele înzăpezite din judeţul Ialomiţa, comunele Miroseşti şi Cacova.
Un alt transport de 1450 de kg de alimente vor fi distribuite cu sprijinul elicopterului Ministerului Apărării Naţionale în judeţul Buzău, în localităţile Boldu şi Cochirleanca.
În perioada următoare, toate alimentele existente în depozitele Băncii de Alimente vor fi donate către zonele izolate de zăpadă.
Pentru a susţine în continuare persoanele afectate de căderile masive de zăpadă care nu îşi pot procura singure hrana, Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă.
Începând de sâmbătă, persoanele care vor să contribuie cu alimente greu perisabile pot face donaţii prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinelor din reţelele: Carrefour, Real, Mega Image şi Metro. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă.
De asemenea pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro sau în conturile special deschise de Crucea Roşie Română la BRD - Agentia Piaţa Victoriei: lei: RO36BRDE410SV51618614100, eur: RO71BRDE410SV51618884100,dolari: RO29BRDE410SV18793954100.
Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, paturi, produse de igienă necesare persoanelor sinistrate.
Crucea Roşie Română pune la dispoziţia persoanelor interesate să ajute cu bani sau alimente numerele de telefon: 021 /3171710 sau 0748 238 024 unde pot solicita informatii suplimentare. AGERPRES/(AS - Cornelia
Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de ninsoare peste 12 tone alimente Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de căderile masive de zăpadă peste 12 tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.