Cele mai citite
 


Ialomiţa: Aproape 900 de oameni sunt încă izolaţi în mai multe sate
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru localităţi, cu aproape 900 de oameni, sunt izolate, cinci localităţi sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică şi mai multe segmente de drumuri judeţene sunt blocate, sâmbătă, în judeţul Ialomiţa.
Cea mai afectată comună este Axintele, unde în satul Horia sunt 680 de persoane încă izolate, dar şi în satul Piersica, aparţinând de comuna Ciochina, unde sunt 112 persoane. Probleme există şi în satele Boteni şi Livedea, din comuna Sineşti, unde 84 de persoane au nevoie de sprijin.
Sâmbătă erau impracticabile DJ 101B între localităţile Maia şi Răduleşti, DJ 102H între localităţile Reviga şi Miloşeşti, DJ 203B între localităţile Gârbovi, Valea Măcrişului şi Grindu, DJ 302 între localităţile Dridu şi Moviliţa, DJ 306 între localităţile Crunţi şi Reviga, DJ 306A între localităţile Borduşelu, Ciochina şi Crunţi şi DJ 313 între localităţile Axintele şi Horia.
Au fost deschise DN1D între localităţile Urziceni şi Albeşti Paleologu, judeţul Prahova, cu excepţia autovehiculelor ce depăşesc 3,5 tone, şi drumul judeţean 101U între localităţile Maia şi Fierbinţi.
Prefectul judeţului, Mădălin Teculescu a solicitat vineri seară, în cadrul videoconferinţei, dislocarea unor utilaje de la Drumurile Naţionale care au finalizat lucrările de deszăpezire, pentru a acţiona la deblocarea sau lărgirea unor drumuri judeţene, ca să se poată ajunge la persoanele izolate din localităţi.
De asemenea, toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au primit, sâmbătă, o adresă prin care prefectul le solicită să ia măsuri în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă generate de condiţiile meteo nefavorabile specifice iernii.
Reprezentanţii acestor comitete locale trebuie să cunoască situaţia persoanelor care au nevoie de ajutor umanitar de urgenţă: alimente, apă, pături, trebuie să identifice persoanele care solicită prim ajutor medical precum şi servicii medicale de urgenţă şi tratament pentru dializaţi, bolnavi cronici etc, să identifice resursele existente în vederea intervenţiei pe plan local sau să solicite sprijin din partea autorităţilor administraţiei publice din localităţile învecinate neafectate şi autorităţilor şi structurilor specializate de la nivel judeţean.
De asemenea, aceştia trebuie să pregătească spaţii pentru preluarea, cazarea şi hrănirea temporară a persoanelor ale căror locuinţe sunt afectate de căderile masive de zăpadă şi de viscol, şi să analizeze posibilitatea preparării hranei pentru persoanele defavorizate, centralizat, cu sprijinul unor patronate, firme, în vederea distribuirii a cel puţin o masă caldă pe zi la sediul primăriilor, internatelor, grădiniţelor, căminelor culturale din localităţi.
Nu în ultimul rând, prefectul le-a solicitat constituirea unor detaşamente de voluntari din cadrul populaţiei în scopul executării lucrărilor de degajare a căilor de comunicaţii pentru a se permite accesul în locuinţe precum şi pentru aprovizionarea populaţiei sinistrate, intervenţia cu tehnică şi utilaje existente la nivel local pentru curăţarea drumurilor de zăpadă şi gheaţă şi menţinerea permanentă a legăturilor cu unităţile şi subunităţile MAI şi MApN din plan teritorial pentru colaborarea şi coordonarea în vederea limitării şi înlăturării efectelor situaţiilor de urgenţă ce continuă să se manifeste şi în prezent şi luarea tuturor măsurilor pentru a acorda ajutor persoanelor afectate de condiţiile meteo.
Tot sâmbătă, în Ialomiţa au fost aduse alimente din Suceava, în urma apelului primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu ca din judeţele care nu au probleme să fie repartizate alimente din stocurile de rezervă.AGERPRES/(A, AS-Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
IGSU: Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol, dintre acestea peste 150 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, potrivit datelor de marţi, de la ora 5.00, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU),...
IGSU: Peste 150 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare Un număr de 173 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, dintre care 60 în Ialomiţa, 52 în Buzău, iar restul în alte judeţe, a afirmat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Alin Maghiar...
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
MAI: 45 de localităţi izolate, 117 drumuri naţionale şi judeţene blocate din cauza ninsorii şi viscolului Căderile masive de zăpadă şi viscol au determinat, de miercuri ora 05.00 până joi la aceeaşi oră, blocarea a 37 de drumuri naţionale şi 80 judeţene. 545 localităţi din 21 de judeţene au fost afectate, 45 de localităţi izolate şi alte 480 au deficienţe în alimentarea cu energie electrică, informează Ministerul...
MApN a transportat 496 de tone de alimente haine şi apă către populaţia din 114 localităţi Ministerul Apărării Naţionale a transportat, până joi la prânz, 496 de tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor...