Cele mai citite
 


IGSU: Peste 100 de localităţi din ţară - afectate de vremea nefavorabilă
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de vremea nefavorabilă, potrivit datelor de sâmbătă, de la ora 5.00, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriela Tohănean, ofiţer de relaţii publice al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Ea a precizat că dintre cele 118 localităţi, 79 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare şi anume 51 în judeţul Vrancea, 20 în judeţul Buzău, 6 în judeţul Ialomiţa şi una în judeţul Călăraşi.
Gabriela Tohănean a informat că dintre cele 118 localităţi, 29 de sate, cătune, cartiere şi localităţi sunt nealimentate parţial sau total cu energie electrică, una dintre acestea are disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte reţelele de comunicaţii fixe sau mobile, iar alte nouă au dificultăţi referitor la apa potabilă sau menajeră.
"Referitor la căile de comunicaţii rutiere, pe Autostrada Soarelui sunt trei tronsoane blocate, pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov şi Ialomiţa, 14 drumuri naţionale şi 56 de drumuri judeţene sunt închise traficului, 26 de drumuri judeţene au circulaţia îngreunată, iar alte 65 de tronsoane sunt blocate pe diferite drumuri judeţene. Opt linii de cale ferată sunt închise", a afirmat Tohănean.
Oficialul a precizat că vineri, 3357 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) au intervenit, iar elicopterele MAI au transportat 26 de persoane care aveau nevoie de ajutor medical. Astfel, din Buzău au fost transportate 15 persoane, din Vrancea 7, din Brăila 3, iar din Ialomiţa o persoană. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGSU: Peste 150 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare Un număr de 173 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, dintre care 60 în Ialomiţa, 52 în Buzău, iar restul în alte judeţe, a afirmat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Alin Maghiar...
MApN a transportat 496 de tone de alimente haine şi apă către populaţia din 114 localităţi Ministerul Apărării Naţionale a transportat, până joi la prânz, 496 de tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor...
Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
IGSU: Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol, dintre acestea peste 150 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, potrivit datelor de marţi, de la ora 5.00, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU),...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Brăila: Echipamante de peste 50 milioane de lei pentru Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Sud-Est Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Regiunea de Sud-Est vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie în valoare de peste 50 de milioane de lei, în baza unui proiect cu fonduri europene, care a fost lansat vineri, la Brăila.