Cele mai citite
 


Împăratul Japoniei, spitalizat pentru examene cardiologice
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Împăratul Akihito al Japoniei, în vârstă de 78 de ani, a fost internat sâmbătă dimineaţa într-un spital din Tokio pentru o serie de exemene cardiologice, în urma unor noi simptome de ischemie cardiacă, a anunţat agenţia imperială, citată de France Presse.
Având o sănătate fragilă, împăratul, care a fost însoţit la spital de soţia sa, împărăteasa Michiko, urmează să facă o angiografie (radiografie) a arterelor coronare, rămânând internat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul Universitar din Tokio, a precizat sursa menţionată.

Ischemia cardiacă, care se traduce printr-un aflux de sânge insuficient spre inima, a fost descoperită în timpul controlului de sănătate efectuat în mod regulat, în ianuarie 2011.

Akihito a fost supus deja unei angiografii anul trecut, în aceeaşi spital, care a detectat o îngustare a arterelor, tratată cu medicamente.

AFP aminteşte că Akihito a fost operat în 2003 de cancer de prostată şi urmează o hormonoterapie pentru a evita o recidivă. El a fost spitalizat timp de aproape trei săptămâni în noiembrie 2011, pentru o bronşită şi o pneumonie uşoară.

Akihito a urcat pe tronul ''Cizantemei'' în 1989, după moartea tatălui său, împăratul Hirohito, decedat la vârsta de 87 de ani. Şef al statului nipon, împăratul are o funcţie simbolică şi nu deţine nicio putere politică, dar este foarte respectat în întreg arhipelagul japonez.

La sfârşitul anului 2011, Akishino, al doilea fiu al său, a propus o discuţie cu privire la stabilirea vârstei de pensionare a şefului statului, aminteşte France Presse.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Cancer de prostată: Examenele medicale sistematice sunt inutile (studiu) Noi date care provin de la un amplu studiu american referitor la testele privind cancerul de prostată arată că efectuarea sistematică a acestor examene medicale la bărbaţii trecuţi de 50 sau de 60 de ani nu ajută la salvarea vieţii acestora, informează sâmbătă AFP.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de bypass (presa niponă) Împăratul Japoniei, Akihito, va fi supus sâmbăta viitoare unei intervenţii chirurgicale de bypass coronarian în Spitalul Universitar din Tokyo, informează duminică EFE, care citează agenţia locală Kyodo.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.