Cele mai citite
 


Ministrul Ritli Ladislau: Mulţumesc personalului medical pentru că în condiţii de resurse limitate îşi face datoria
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a transmis sâmbătă, de la Oradea, un mesaj de mulţumire către personalul medico-sanitar din ţară, cu ocazia zilei de 11 februarie, Ziua mondială a Bolnavului.
"Mulţumesc din toată inima personalului medico-sanitar din întregul sistem sanitar pentru că, în condiţii de resurse limitate şi retribuire deloc motivantă, îşi face datoria faţă de bolnavi, faţă de suferinzi. Tocmai înţelegerea acestei suferinţe trebuie să constituie un izvor de motivaţie pentru personalul nostru. Cei suferinzi, poate că îşi acceptă sau nu suferinţa lor, în funcţie de credinţa lor, trebuie să ştie că au alături de ei un personal angajat emoţional, sufleteşte şi profesional plin de înţelegere faţă de problemele lor" a declarat, în conferinţă de presă, la sediul UDMR, ministrul Ritli.
Mesajul a fost transmis din partea Ministerului Sănătăţii nu înainte ca ministrul Ritli Ladislau să amintească faptul că ziua a fost instituită de Papa Ioan Paul al II-lea, în anul 1992, cu ocazia celei de a 75-a aniversări a revelaţiei de la Fatima.
Ministrul Ritli a mai precizat că, peste trei zile, în 14 februarie este Ziua copilului bolnav de cancer, marcată în fiecare an. Ministerul a modificat o serie de acte normative legislative privind accesibilitatea la medicamente pentru bolnavii de cancer, inclusiv pentru copii, respectiv să se aducă pe piaţă acele medicamente foarte ieftine, care nu există deorece nu reprezintă atractivitate pentru firme. De asemenea, ministrul a precizat că există preocupări pentru formarea specialiştilor în sistem de rezidenţiat, în oncopediatrie, precum şi dotarea centrelor de oncologie pediatrică.
În altă ordine de idei, actualul ministru al Sănătăţii a dorit să mulţumească conducerii centrale a UDMR pentru încrederea acordată şi, în mod special, conducerii UDMR Bihor, pentru renominalizarea sa în funcţia de ministru.
"Pentru mine este o provocare şi în acelaşi timp, o onoare să conduc instituţiile medicale din ţară", a precizat doctorul orădean Riti Ladislau, succesorul altui ministru bihorean al Sănătăţii, Cseke Attila. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Fostul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, schimbat din funcţia de director medical al Spitalului Municipal Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a anunţat marţi, în conferinţă de presă, că de la 1 august 2013, noul director medical al Spitalului Municipal va fi doctorul cardiolog dl. Florin Maghiar, acesta ocupând locul doctorului Ritli Ladislau, ajuns la limita de vârstă pentru această funcţie.
Ritli Ladislau: Legea sănătăţii este a doua ca importanţă după Constituţia ţării; nu ne permitem să fim superficiali Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat, sâmbătă, la Oradea, că se lucrează intens la noua lege a sănătăţii, apreciind că este a doua lege ca importanţă după Constituţia ţării.
Bihor: Ministrul sănătăţii anunţă deblocarea a o treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistem Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, că o treime din cele circa 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate, prin modificarea legii, în prima parte a anului.
Bihor: Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, în mijlocul comunităţii natale, de 15 martie Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a sărbătorit ziua Maghiarilor de Pretutindeni împreună cu familia, în mijlocul comunităţii natale, la festivităţile organizate de UDMR Bihor.