Cele mai citite
 


Ministrul sănătăţii: Număr record de victime - 13 - într-o singură zi, cauzat de condiţiile meteo
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat, sâmbătă, la Oradea, că vineri s-a înregistrat un număr record de victime din cauza fenomenelor meteo, 13 persoane fiind răpuse de temperaturile extrem de scăzute.
"Doctorul Cepoi, care se află în locul dr. Arafat, plecat în străinătate, a raportat ieri un număr record de victime, 13, în total fiind în jur de 30 persoane. Sper să nu mai fie nici una. Trebuie să analizăm să vedem dacă sunt legate numai de frig, de neglijenţă sau de altceva. Situaţia dramatică din nord-estul ţării se menţine mai departe; ştiu că autorităţile Ministerului de interne, în colaborare cu noi, cu Sistemul de urgenţă, sunt la datorie. Din păcate, nu putem reacţiona uneori la timp", a declarat, în conferinţă de presă, dr. Ritli.
El a ţinut să sublinieze că autorităţile îşi fac datoria dar este extrem de dificil să se acţioneze în situaţiile extreme.
"Noi nici nu ne putem imagina pentru că în zona noastră nu s-au mai întâmplat astfel de fenomene meteorogice, case întregi acoperite de zăpadă. Se manifestă foarte multă solidaritare umană, nu numai din partea personalului medical sau care trebuie să intervină în mod oficial, ci şi din partea populaţiei au venit multe manifestări pozitive", a mai afirmat ministrul. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Nu ne opunem niciunui transfer al răniţilor din Colectiv la spitale din străinătate Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi că nu se opune niciunui transfer al răniţilor din Colectiv la unităţi medicale din afara ţării, dar a atenţionat că aceşti pacienţi sunt greu de transportat având în vedere că mulţi dintre ei prezintă leziuni pulmonare severe.
Ritli Ladislau: Legislaţia privind asistenţa de urgenţă rămâne în responsabilitatea statului Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat joi că proiectul de lege privind sănătatea prevede referitor la asistenţa de urgenţă că SMURD, ambulanţa rămân în responsabilitatea statului, însă a adăugat că dacă cineva din privat ar dori să intre în acest sistem ar trebui să îndeplinească standardele...
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Ritli Ladislau: Legea sănătăţii este a doua ca importanţă după Constituţia ţării; nu ne permitem să fim superficiali Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat, sâmbătă, la Oradea, că se lucrează intens la noua lege a sănătăţii, apreciind că este a doua lege ca importanţă după Constituţia ţării.
Ministrul Ritli Ladislau: Mulţumesc personalului medical pentru că în condiţii de resurse limitate îşi face datoria Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a transmis sâmbătă, de la Oradea, un mesaj de mulţumire către personalul medico-sanitar din ţară, cu ocazia zilei de 11 februarie, Ziua mondială a Bolnavului.
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.