Cele mai citite
 


OMS organizează o reuniune de două zile cu uşile închise privind virusul mutant H5N1
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri organizarea unei reuniuni de două zile, 16 şi 17 februarie, pentru a încerca să determine dacă oamenii de ştiinţă implicaţi în dezvoltarea unei mutaţii a virsului H5N1 capabilă să se transmită de la om la om îşi pot publica studiile, informează AFP.
'Vor fi 22 de participanţi: echipele celor doi cercetători, reprezentanţi ai reţelei de laborator unde s-a produs virusul mutant, reprezentanţi ai publicaţiilor ştiinţifice Science şi Nature care ar urma să publice rezultatele studiilor ', a declarat un purtător de cuvânt al OMS, dna Fadela Chaib, în timpul unei conferinţe de presă.

'Sperăm să ajungem la un consens' şi să găsim 'un echilibru' între 'cercetarea ştiinţifică şi securitate', a mai spus ea, precizând că discuţiile vor fi cu uşile închise.

Potrivit OMS, virsul gripei aviare H5N1 se transmite mai ales între păsări, şi foarte rar la om.

Însă, a precizat Fadela Chaib, 'atunci când se transmite la om, acesta este de 60% letal', motiv pentru care cercetările celor doi oameni de ştiinţă au stârnit numeroase îngrijorări în cadrul comunităţii internaţionale.

Prima echipă de cercetare lucrează într-un laborator de la centrul medical universitar Erasmus din Rotterdam (Olanda). Ea a anunţat în luna septembrie că a creat o mutaţie a virusului gripei aviare care ar putea, pentru prima dată, să se transmită uşor între mamifere şi posibil între oameni. Cea de-a doua echipă se află la Universitatea din Wisconsin (nordul SUA).AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 'profund îngrijorată' de virusul mutant al gripei aviare Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a declarat sâmbătă 'profund îngrijorată' de cercetările desfăşurate în laborator privind un virus mutant al gripei aviare H5N1, informează AFP.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Liniile directoare ale OMS privind tratamentul copiilor în stare de şoc sunt "mortale" (cercetători) Mii de copii ar putea muri în fiecare an, deoarece Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu şi-a actualizat liniile directoare pentru tratarea celor care ajung în stare de şoc, avertizează cercetători din Marea Britanie, preluaţi de BBC.
OMS: Nu există niciun un semn al transmiterii de la om la om a virusului H7N9 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat luni asigurări că nu există niciun semn al transmiterii de la om la om a virusului H7N9 al gripei aviare în China, în ciuda creşterii numărului de infecţii, care a ajuns la 21 de cazuri, din care şase s-au soldat cu decese, relatează AFP.
OMS minimalizează riscurile după descoperirea a trei cazuri de gripă aviară H7N9 în China Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a minimalizat marţi riscurile privind un val de gripă aviară după apariţia a trei cazuri în China, dar a subliniat importanţa de a afla cum de a fost posibil ca virusul în cauză să contamineze oameni, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.