Cele mai citite
 


Prof. dr. Mihai Berteanu: Terapia acvatică, eficientă pentru afecţiuni ale coloanei
duminică, 12 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Utilizarea terapeutică a apei, sub forma terapiei acvatice sau hidroterapia, a devenit un adevărat trend în rândul persoanelor interesate în menţinerea şi întărirea propriei sănătăţi, dar care doresc să evite folosirea de substanţe chimice, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Recuperare Medicală Medicover .
Spre deosebire de alte practici medicale, terapia acvatică nu presupune un tratament standard, ci unul personalizat în funcţie de necesităţile fiecărui pacient.
''Terapia acvatică este eficientă în cele mai multe dintre afecţiunile coloanei dorso lombare, artrozelor - gonartroza, coxartroza, dar şi în multe afecţiuni de ţesut moale - tendinite, tensiovite, bursite', a explicat prof. dr. Mihai Berteanu, din cadrul Centrului de Recuperare Medicala Medicover.
Apa conferă corpului o senzaţie de masaj (prin intermediul duşului subacvatic), stimulând receptorii tactili ai pielii, crescând circulaţia sangvina şi eliberînd tensiunea musculară.
Hidroterapia este eficientă în tratarea: acneei, simptomelor artritei, răcelii, stresului, a depresiei, durerilor de stomac, probleme ale încheieturilor, ale muşchilor şi ale nervilor, ameliorarea durerilor şi tulburări de somn.
Terapia acvatică este indicată şi în reumatisme, probleme neurologice periferice, probleme ginecologice şi probleme circulatorii periferice. Terapia pe bază de apă este folosită şi în scopuri estetice - pentru relaxare, dar şi ca metodă preventivă - pentru menţinerea stării bune de sănătate.
În perioada 6 februarie - 31 martie 2012 pacienţii Medicover pot beneficia de o reducere de 10% pentru şedinţele de hidroterapie.
Pentru a se obţine efectele scontate, există câteva aspecte pe care trebuie avute în vedre atunci când se apelează la terapia pe bază de apă: nu este indicat să se facă hidroterapie imediat după masă, băile calde sau fierbinţi trebuie încheiate cu un duş mai rece. Hidroterapia nu este o simplă utilizare a apei pentru o relaxare superficială şi de scurtă durată a pacientului. Aceasta îmbină tehnici şi terapii, astfel încât, după un număr de 5 - 10 şedinţe, starea generală de bine să fie regăsită şi menţinută în organism. În cadrul hidroterapiei, apa fierbinte este folosită pentru a linişti şi relaxa corpul, dar şi pentru a încetini activitatea organelor interne.
Apa rece este folosită pentru a stimula, revigora şi creşte activitatea internă a corpului.
'În cazul în care experimentaţi tensiune musculară sau anxietate, apa caldă este recomandată sub forma unui duş sau a unei bai. Pentru combaterea senzaţiei de oboseală, stres şi epuizare este recomandat un duş sau o baie caldă, urmată de un duş rece scurt, deoarece în acest fel se stimulează procesele metabolice celulare", a explicat prof. dr. Mihai Berteanu.
Terapia prin culoare reuneşte toate tehnicile medicale care utilizează culorile spectrului solar pentru prevenirea bolilor sau vindecarea lor. În medicina complementară fiecărei culori îi corespunde un organ sau o funcţie a corpului: roşul este asociat rinichilor, coloanei vertebrale şi mirosului, portocaliul este legat de tractul urinar, circulaţie şi sistemul reproducător.
Culoarea galbenă este asociată bolilor stomacului, a ficatului, vezicii urinare şi pancreasului, verdele are legatură cu inima, plămânii şi timusul, albastrul este legat de gât, urechi, gură şi mâini. Culoarea violet este asociată glandei pituitare, sistemului nervos central şi cortexului cerebral.
Duşul subacval acţionează ca un analgezic natural, relaxând musculatura, stimulând circulaţia sângelui şi digestia.
Diferenţa dintre hidromasajul din cadrul hidroterapiei se deosebeşte de cel clasic atât prin structura căzii cât şi prin posibilitatea personalizării programului de la un pacient la altul, în funcţie de afecţiune. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
De ce este foarte important sa respiram pe nas si nu pe gura! A respira pe gura, este ca si cum am bea apa dintr-o mocirla fara a filtra apa mai intai. Motivul este ca plamanii nostrii au nevoie de aer umed. Cand respiram pe nari, aerul este incalzit, umezit si filtrat prin sinusuri. Sinusurile produc mucus pentru a prinde particulele contaminante. Daca...
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/Satu Mare, judeţul apelor termale Cea mai valoroasă resursă a judeţului Satu Mare o constituie apele termale. Judeţul este efectiv aşezat pe o uriaşă pungă de apă termală, la peste un km adâncime, benefică pentru sănătatea umană, iar după ce a început să fie exploatată cu eficienţă, această resursă începe să adune tot mai mulţi turişti...
Suplimente utile în perioadele stresante Sănătatea, se caracterizează printr-o bunăstare fizică, mintală şi socială care nu constă doar în absenţa bolii sau a infirmităţii.
Reumatologie? Reumatologia este specialitatea care se ocupa cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferinte non-chirurgicale ale aparatului locomotor. Reumatologia este o subspecialitate derivata din medicina interna.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Brânca ursului Brânca ursului, considerată a fi un adevărat "ginseng-românesc", poate fi un remediu pentru cele mai grave boli ale secolului. Cunoscută din antichitate pentru proprietăţile afrodisiace, studiile recente o recomandă pentru reducerea stărilor de stres, de oboseală şi epuizare, planta având puternice efecte...
Access Bars – terapia care schimba vieti! Romanii se numara printre europenii destul de multumiti de viata lor, la mijlocul clasamentului, asa cum arata studiul realizat de Eurostat privind gradul de fericire al membrilor UE. Dintre romani, cei mai multumiti sunt tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, iar pe masura ce inainteaza...