Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii propune producătorilor români de medicamente să sprijine autorităţile prin donaţii
luni, 13 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii propune producătorilor români de medicamente să sprijine autorităţile prin donaţii de medicamente şi produse medicamentoase pentru judeţele afectate de ninsori şi temperaturile scăzute, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis duminică AGERPRES.
Până în prezent, compania Antibiotice Iaşi şi-a arătat disponibilitatea de a participa la această acţiune.
Potrivit sursei citate, producătorul va dona medicamente uzuale, precum antibiotice, antialgice, antiinflamatorii, medicamente pentru boli cardiovasculare etc.
În prezent, la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică din Vrancea şi Buzău se face un necesar privind nevoile existente la nivelul localităţilor afectate, astfel încât la începutul săptămânii viitoare produsele să poată fi transportate şi distribuite către beneficiari.
În ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat un număr de 184 persoane fără adăpost şi cu hipotermie în unităţile medicale sau centrele sociale, conform Centrului Operativ de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii.
Dintre acestea, 57 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă.
Au mai fost înregistrate şi 3 decese, în judeţele Argeş (2) şi Teleorman.
De la avertizarea 'cod galben de ger' emisă de meteorologi şi până în prezent, la nivel naţional s-au înregistrat 67 decese din cauza hipotermiei severe, se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES/(AS-Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Primul transport cu donaţii de medicamente ajunge în judeţele Buzău şi Vrancea Primul transport cu donaţii de medicamente va ajunge marţi în judeţele Buzău şi Vrancea.
Aproape 300 de persoane au fost transportate de SMURD şi ambulanţă la spitale în ultimele 24 de ore Aproximativ 300 de persoane, oameni fără adăpost şi persoane afectate de hipotermie, au fost transportate în ultimele 24 de ore de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţi sanitare şi centre sociale, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis duminică AGERPRES.
La nivel naţional au fost înregistrate 65 de decese de la lansarea avertizării de cod galben de ger La nivel naţional au fost înregistrate 65 de decese din cauza hipotermiei, de la intrarea în vigoare a avertizării de cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.
Ministerul Sănătăţii: Patru persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii transmite că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă patru decese cauzate de hipotermie severă în judeţele Tulcea, Botoşani, Neamţ şi Olt.
Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.