Cele mai citite
 


O imagine scanată a laringelui fostului preşedinte Lula arată că tumoarea a dispărut
luni, 13 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un aparat scaner a relevat că tumoarea la laringe a fostului preşedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, de 66 de ani, a dispărut, însă rezultatul urmează să fie confirmat de o endoscopie, a declarat unul din medicii săi cotidianului Folha de Sao Paulo publicat duminică.
Expertul în boli de cancer, Artur Katz, membru al echipei care l-a îngrijit pe Lula, a declarat că pe 'scaner nu se mai vede nicio tumoare'. Totuşi, confirmarea definitivă de dispariţie a tumorii trebuie să fie dată de endoscopia pe care fostul preşedinte brazilian o va face la încheierea tratamentului de radioterapie începută în ianuarie şi care durează între patru şi şase săptămâni, a precizat medicul ziarului Folha.

'Este cea mai bună examinare, scanerul poate să nu prezinte unele celule canceroase... În orice caz este o veste extraordinară care arată că suntem pe calea cea bună', a adăugat el.

Fostul preşedinte Lula a fost spitalizat sâmbătă din cauza unei oboseli şi a fost pus sub observaţie. 'Starea de sănătate a fostului preşedinte este bună şi nu există o modificare a tratamentului de radioterapie', au informat surse spitaliceşti.

Lula da Silva a fost supus unei operaţii de extirpare a tumorii la 20 octombrie şi a efectuat mai multe şedinţe de chimoterapie.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul preşedinte brazilian Lula spitalizat din cauza unei infecţii pulmonare uşoare Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, care urmează în prezent un tratament pentru un cancer de laringe, a fost spitalizat duminică la Sao Paolo, prezentând simptome de febră din cauza unei 'infecţii pulmonare' uşoare, a anunţat spitalul siriano-libanez din oraş.
Preşedinţi bolnavi de cancer în America Latină Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a anunţat luni că suferă de cancer, o boală de care suferă şi alţi şefi de stat din America Latină, precum Hugo Chavez, Dilma Rousseff, Luiz Inacio Lula da Silva sau Fernando Lugo. Santos, care va fi operat miercuri de o tumoare la prostată, asistă marţi la...
Remisiune 'completă' a cancerului de laringe al fostului preşedinte brazilian Lula Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva /2003-2010/ s-a supus miercuri unor examinări medicale ce au confirmat 'remisiunea completă' a cancerului de laringe de care a suferit până în martie, a anunţat un purtător de cuvânt al fostului preşedinte, citat de AFP.
Cancerul de sân: Aceeaşi rată de supravieţuire la simpla extirpare a tumorii şi la dubla mastectomie (studiu) Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirugicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de extirpare a tumorii urmate de radioterapie, arată un studiu american publicat marţi în Journal of the American...
SUA: Fostul preşedinte Jimmy Carter anunţă că s-a vindecat de cancer Fostul preşedinte american şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace Jimmy Carter, 91 de ani, a anunţat că s-a vindecat de cancerul la creier, potrivit Centrului Carter, citat de AFP.
Abecedarul de Nutriție - știința și arta de a mânca sănătos Primul Abecedar de Nutriție, realizat de prof.dr. Nicolae Hâncu și editat de Sănătatea Press Group, a fost lansat în rândul publicului larg vineri, 15 iunie 2012, la Librăria Bastilia din București. La eveniment au participat academicianul Eugen Simion și Corina Pleșa, reprezentant al Ministerului...