Cele mai citite
 


Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj)
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Spre judeţele cu localităţi izolate din cauza condiţiilor meteo au plecat la sfârşitul săptămânii trecute cantităţi mari de alimente şi apă.
Primăria Capitalei a deschis nouă puncte de colectare de ajutoare, cu program non-stop.
Şi Ministerul Apărării Naţionale a deschis centre de colectare de alimente neperisabile, în Bucureşti, dar şi în Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Craiova, Brăila şi Bacău.
Ulterior au fost înfiinţate noi centre la unităţile militare din Someşeni şi Floreşti - Cluj Napoca, în localităţile Bistriţa, Turda, Botoşani, Piatra Neamţ, Prundu Bârgăului, Miercurea Ciuc, Vatra Dornei, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Lunca de Sus, Arad, Lipova, Brad, Lugoj, Caransebeş, Dej, Câmpeni, Şimleu Silvaniei, Baia Mare, Zalău, Sighişoara, Deva, Târgovişte, Piteşti, Satu Mare, Râşnov, Sebeş şi Târgu Cărbuneşti.
MApN a transportat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu autocamioanele şi cu aeronave militare câteva zeci de tone de produse alimentare în localităţile izolate de ninsori.
Jandarmii bucureşteni au donat suplimentele calorice, reprezentând produse alimentare şi apă, pentru a-i ajuta pe cei care au mai multă nevoie de ele.
În total peste 800 de pachete de alimente şi 1.200 de litri de apă minerală au ajuns la oamenii care se află de mai multe zile înzăpeziţi în localităţile din judeţul Buzău.
Şi Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov, cu apă, alimente de bază şi paturi, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
De asemenea, PSD a organizat un pod aerian pentru transportul ajutoarelor destinate sinistraţilor din judeţele Vrancea şi Buzău. Primul elicopter, încărcat cu 700 de kg de alimente, a decolat duminică din municipiul Braşov către comuna Tâmboieşti, Vrancea.
Conducerea centrală a PSD a transmis către organizaţiile judeţene ale partidului procedurile pentru transportul de ajutoare destinate sinistraţilor.
Autorităţile din mai multe judeţe au organizat acţiuni de strângere, transportare şi distribuire de ajutoare pentru persoanele sinistrate din judeţele în care există localităţi izolate din cauza ninsorilor abundente din ultima perioadă.
Prefectul judeţului Brăila, Dumitru Popa, a anunţat luni că SC TCE Trei Brazi, societatea care administrează exploataţia agricolă din zonă, considerată cea mai mare din Europa, va duce fiecărei familii din Insula Mare a Brăilei câte cinci pâini, doi litri de ulei şi trei kilograme de zahăr.
"E un ajutor binevenit pentru oameni, dacă se izolează zona. Am discutat şi cu colegii Mureş şi Constanţa, care mi-au spus că vor trimite ajutoare la Brăila. Le-am solicitat să ne trimită produse alimentare de bază, gen zahăr, ulei, făină, mălai. Dacă ne trimit apă, îngheaţă, pâinea de la Mureş îngheaţă, la fel şi cartofii'', a adăugat prefectul Dumitru Popa.
Locuitorii din Insula Mare a Brăilei au primit trei tone de preparate din carne, aduse cu un elicopter al MApN, în cadrul unei acţiuni organizate de Statul Major General al Armatei Române, şi 800 kg conserve de pate de ficat şi 6.626 litri apă minerală, alimente asigurate din rezervele de stat.
Mai multe maşini încărcate cu lemne, alimente neperisabile, pâine şi apă vor pleca luni din judeţul Bistriţa-Năsăud înspre sinistraţii din Vrancea şi Buzău, în urma apelului făcut de autorităţi de ajutorare a celor care au rămas înzăpeziţi.
Bistriţenii nu au rămas indiferenţi faţă de situaţia oamenilor din localităţile afectate de iarna grea şi au făcut donaţii la sfârşitul săptămânii trecute la marile magazine din municipiul Bistriţa, toate aceste produse fiind transportate apoi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, pompierii vor pune la dispoziţie un autocamion de şapte tone pentru a transporta alimentele şi apa donate de bistriţeni.
Nici firmele nu au stat pe gânduri şi, potrivit consilierului Mariana Tulai de la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, fiind donat un tir încărcat cu brichete de lemn, un camion cu lemne de foc, sute de pâini, produse lactate şi preparate din carne.
De asemenea, Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" din Bistriţa a prelungit până luni seară perioada de colectare a ajutoarelor la punctele deschise în unităţile militare din Bistriţa, Prundu Bârgăului şi Turda. Conform datelor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al brigăzii, lt. col. Florin Apăfăian, numai la Bistriţa se adunaseră până duminică seară peste o tonă de alimente neperisabile şi apă pentru sinistraţi.
Asociaţia Crescătorilor de Bovine Mureş a donat suma de 25.000 de lei pentru achiziţionarea de alimente pentru ajutorarea sinistraţilor din judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Brăila, a anunţat luni, Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, într-un comunicat de presă.
''Primul ajutor a venit deja din partea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Filiala Mureş, ai cărei membri au adunat suma de 25.000 de lei, din care au achiziţionat alimente. Acestea urmează să ajungă în cursul zilei de luni la centrul de colectare'', precizează comunicatul citat.
Instituţia Prefectului din Judeţul Mureş împreună cu Garnizoana Târgu Mureş au anunţat că, începând de luni, organizează o colectă de ajutoare constând în alimente neperisabile, pentru sinistraţii din judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Brăila.
Potrivit comunicatului, donaţiile pot fi aduse la punctul de colectare de la Cercul Militar, din Târgu Mureş, zilnic între orele 9,00 şi 20,00 după care vor fi transportate în cu camioane ale armatei sau cu un avion militar în judeţele cele mai afectate de viscol.
Prefectura judeţului Arad a prelungit până pe 20 februarie campania de colectare de ajutoare pentru sinistraţii din judeţele Vrancea şi Buzău.
''Până în momentul de faţă, de sâmbătă, 11 februarie, şi până luni, 13 februarie, au fost colectate aproximativ 5 tone de produse alimentare neperisabile şi apă. De asemenea, au mai fost colectate ajutoare şi în câteva localităţi din judeţul Arad: comuna Covăsânţ - autorităţile locale şi reprezentanţii bisericii; oraşul Lipova - la unitatea militară; oraşul Chişineu-Criş - Asociaţia Pro Crisius şi cabinetul europarlamentarului Iosif Matula'', a declarat luni, Ramona Creţu, purtător de cuvânt al Prefecturii judeţului Arad, precizând că primul transport cu ajutoare va pleca spre zonele sinistrate în cursul zilei de marţi.
Ajutoarele, constând exclusiv în produse alimentare neperisabile, apa minerală sau plată, sunt colectate zilnic, între orele 9,00 şi 20,00, în cortul de pe platoul din faţa Palatului administrativ al municipiului Arad şi în interiorul supermarketului Kaufland.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, în această campanie sunt implicate mai multe instituţii - MApN, Filiala judeţeană Crucea Roşie Arad, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ''Vasile Goldiş'' a judeţului Arad, Prefectura judeţului Arad, Primăria municipiului şi Consiliul Judeţean Arad.
Zeci de persoane din judeţul Dâmboviţa au donat, până luni dimineaţă, peste o tonă de alimente, îmbrăcăminte, dar şi bani la centrul de colectare amenajat în Piaţa Tricolorului din Târgovişte pentru sinistraţii din Vrancea şi Buzău.
Potrivit reprezentanţilor Garnizoanei Târgovişte, punctul de colectare a fost amenajat în centrul municipiului Târgovişte, oamenii putând face donaţii în fiecare zi, între orele 10,00 şi 16,00.
"Garnizoana Târgovişte şi noi încercăm să ajutăm sinistraţii. Zeci de persoane au adus alimente, pături, îmbrăcăminte şi bani, iar acţiunea de colectare continuă", a declarat directorul filialei Crucea Roşie Dâmboviţa, Gheorghe Popescu.
Reprezentanţii Crucii Roşii Dâmboviţa organizează, luni, în supermarketurile din Târgovişte, o acţiune de popularizare a campaniei de colectare de ajutoare pentru sinistraţi.AGERPRES/(AS - Ecaterina Ignat, Tina Ţucui, Dorina Matiş,Ioan Weisl, Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Crucea Roşie lansează "Apel pentru persoanele izolate în zăpadă" Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov, cu apă, alimente de bază şi paturi, se arată într-un comunicat de...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.
MApN a transportat 496 de tone de alimente haine şi apă către populaţia din 114 localităţi Ministerul Apărării Naţionale a transportat, până joi la prânz, 496 de tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor...