Cele mai citite
 


CJSU Ilfov a dispus măsuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă în perioada următoare
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a dispus, duminică, luarea unor măsuri pentru perioada următoare, ţinând cont de prognoza meteorologică, în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă generate de condiţiile nefavorabile specifice iernii, respectiv ninsoare abundentă, viscol şi ger, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
Printre măsurile dispuse de prefectul judeţului Ilfov Dan Baranga, în calitate de preşedinte al CJSU, se numără identificarea persoanelor care solicită prim ajutor medical, precum şi servicii medicale de urgenţă şi tratament pentru dializaţi, bolnavi cronici, identificarea resurselor existente în vederea intervenţiei pe plan local şi solicitarea sprijinului din partea autorităţilor administraţiei publice din localităţile învecinate, neafectate, şi a autorităţilor şi structurilor specializate de la nivel judeţean.
De asemenea, vor fi pregătite spaţii pentru preluarea, cazarea şi hrănirea temporară a persoanelor ale căror locuinţe/gospodării sunt grav afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol şi se va analiza posibilitatea preparării hranei pentru persoanele defavorizate, centralizat, cu sprijinul unor patronate, firme etc. şi distribuirea cel puţin a unei mese calde pe zi, la sediul primăriilor, internatelor, grădiniţelor, căminelor culturale etc.
Potrivit sursei citate, vor fi constituite detaşamente de voluntari din rândul populaţiei, în scopul executării lucrărilor de degajare a căilor de comunicaţii pentru a se permite accesul în locuinţe, precum şi pentru aprovizionarea populaţiei sinistrate şi se va interveni cu tehnica şi utilajele existente la nivel local pentru curăţarea drumurilor de zăpadă şi gheaţă.
Totodată, se va menţine permanent legătura cu unităţile şi subunităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţ, pentru coordonare şi colaborare, în vederea limitării şi înlăturării efectelor situaţiilor de urgenţă care pot apărea şi se vor lua toate măsurile ce se impun pentru a acorda ajutor persoanelor afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: A fost instituit serviciul de permanenţă în toate primăriile, ca urmare a Codului Portocaliu de ninsoare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a dispus vineri, în şedinţă extraordinară, instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile din judeţ, ca urmare a atenţionării de Cod Portocaliu de ninsoare şi vânt, emisă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20,00 - 17 ianuarie, ora 20,00.
Brăila: Consilierii judeţeni au aprobat cumpărarea de urgenţă a două şenilate Consilierii judeţeni brăileni au aprobat cumpărarea de urgenţă a două şenilate, după ce Brăila s-a aflat de două ori în ultima săptămână sub Cod Roşu de viscol şi ninsoare, iar zeci de localităţi din judeţ au rămas blocate în nămeţi pentru că dotarea cu utilaje de intervenţie în caz de urgenţă s-a dovedit...
Constanţa: Măsuri pentru limitarea efectelor caniculei Prefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, în calitate preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat tuturor primarilor din judeţ să adopte măsuri pentru prevenirea şi limitarea efectelor caniculei şi pentru sprijinirea populaţiei şi colectivităţilor de animale în apr...
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
Constanţa: Peste 400 de solicitări de la populaţie primite de ISU Dobrogea în aproape două zile cu zăpadă Peste 400 de apeluri de la populaţie au fost preluate prin numărul unic de urgenţe 112 de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, de sâmbătă după-amiază şi până luni dimineaţă, perioadă cu viscol şi ninsori.
Harghita: 18 voluntari vor activa, în premieră, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Un număr de 18 voluntari vor activa, în premieră, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Oltul" Harghita, aceştia aflându-se, în prezent, în perioada de pregătire.