Cele mai citite
 


Cluj: Consilierii au votat acordarea a 9 milioane de lei pentru spitale, culte şi sport
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca au votat, luni, în şedinţă, acordarea unei sume de peste 9 milioane de lei pentru spitale, culte, sport şi organizarea unor sărbători, în cursul anului 2012.
Suma alocată spitalelor clujene s-a ridicat la 2,2 milioane de lei şi a fost cu 600.000 de lei mai mare decât anul trecut. 'Sumele cerute au fost de peste zece milioane de lei şi noi am dat două milioane de lei. (...) Întotdeauna există puţin subiectivism. Bineînţeles că au fost anumite discuţii în comisii, din punctul meu de vedere spitalul 'Dominic Stanca' trebuia să primească aceleaşi sume ca şi Ginecologie I, dar ni s-a promis că aceste lucruri vor fi reglate pe parcursul anului', a spus consilierul PSD Remus Lăpuşan, în contextul în care din suma acordată spitalelor, 400.000 de lei au fost direcţionaţi către Clinica de Ginecologie I din Cluj-Napoca, iar cealaltă maternitate din oraş, 'Dominic Stanca', nu a primit deocamdată nicio alocare.
De asemenea, au mai fost date 3,6 milioane de lei pentru construirea unor lăcaşe de cult, din care 2 milioane de lei vor fi împărţite în mod egal pentru finalizarea a două mari biserici, una ortodoxă şi una greco-catolică, a căror piatră de temelie a fost pusă acum mai bine de zece ani.
Alte 3 milioane de lei au fost alocate cluburilor sportive din oraş, iar mai mult de jumătate din sumă, respectiv 1,6 milioane de lei, au fost direcţionate către Clubul Sportiv 'Universitatea'.
În şedinţa de luni a Consiliului local au avut loc şi dispute, atunci când s-a votat acordare a 400.000 de lei pentru organizarea Zilelor Clujului, a Zilei Naţionale şi a Revelionului. Consilierii UDMR au fost nemulţumiţi că în acest proiect de hotărâre de CL nu a fost inclusă şi organizarea Zilelor Maghiare, care au loc deja de trei ani.
'Nu prea înţeleg această atitudine pentru că vorbim de un eveniment consacrat. Încerc să înţeleg logica acestei hotărâri dar nu pot. Este vorba de un eveniment care a demonstrat că se poate face în condiţii onorabile şi la care participă 7-8 mii de oameni. Anii precedenţi instituţiile şi-au dat concursul la organizarea unui asemenea eveniment şi anul acesta chiar primăria nu a acordat bani', a declarat viceprimarul Laszlo Attila.
La rândul lor, consilierii PSD ceruseră ca alocarea destinată organizării acestor evenimente culturale să fie micşorată de la 400.000 de lei la 300.000 de lei, tocmai în ideea în care s-a tot vorbit în ultimii ani despre efectele crizei şi despre economiile care ar trebui făcute la buget. Amendamentul lor însă nu a fost votat. AGERPRES/(A-Elena Stanicu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD Cluj cere o informare privind starea maternităţilor clujene Organizaţia Cluj a PSD a depus, miercuri, o cerere prin care îi solicită prefectului Florin Stamatian să facă o informare legată de starea celor două maternităţi din Cluj-Napoca - Clinica de Ginecologie I şi Clinica de Obstretică-Ginecologie 'Dominic Stanca'.
Cluj: Protest al PSD împotriva scindării UMF Târgu Mureş Aproximativ 70 de persoane au participat, vineri, la o acţiune de protest organizată de PSD Cluj-Napoca împotriva scindării UMF Târgu Mureş.
Cluj: Rotary Club Cetăţuie dotează Clinica Medicală II cu aparatură de peste 80.000 de lei Clubul Rotary Cetăţuie din Cluj-Napoca a încheiat un proiect umanitar prin care a dotat cu aparatură Clinica Medicală II din Cluj-Napoca.
Premieră la Cluj: Cvadrupleţi născuţi la interval de câte un minut La Clinica de ginecologie nr. 1 din Cluj-Napoca a avut loc, luni, o naştere în urma căreia au venit pe lume patru copii sănătoşi, lucru care reprezintă o premieră pentru oraş. (Sursa: Agerpres)
Cluj: Aurelia Cristea va depune un proiect legislativ de interzicere a fumatului în spaţiile publice închise Deputatul PSD Aurelia Cristea va depune în Parlament, până la sfârşitul lunii martie, un proiect legislativ privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise.
Cluj: Proiect destinat copiilor cu ADHD, în premieră naţională la Cluj -Napoca Asociaţia "Paşi Înainte" va derula, în premieră naţională, la Cluj-Napoca, un proiect destinat copiilor cu Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate Dezordonată (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder).