Cele mai citite
 


Indicele BMI
luni, 28 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie, Probleme cu greutatea, Articole medicale, Colesterolul
 

Teoretic vorbind, BMI reprezinta rezultatul unui calcul matematic care tine cont de greutatea si inaltimea unei persoane. Practic, acest indice se refera la cantitatea de grasime existenta in organismul uman si este folosit pentru a se stabili daca o persoana are greutatea normala, este sub- sau supraponderala.

De mentionat este faptul ca acest BMI se interpreteaza diferit in functie de varsta si de sex. Astfel rezultatele privitoare la copii vor fi diferite decat cele ce se refera la adulti. Aceasta se datoreaza faptului ca in cazul copiilor, grasimea din organism se tranforma pe masura ce cresc. De asemenea s-a observat ca organismul femeii contine mai multa grasime decat al unui barbat cu greutate si inaltime identica.

Una peste alta, specialistii sustin ca acest indice este foarte important in stabilirii sanatatii corpului. Este bine stiut ca un procent ridicat al grasimii din organism poate afecta sanatatea si chiar accelera unele boli. Printre acestea se numara: boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, diabet, unele forme de cancer.De asemenea, un procent foarte ridicat al grasimii din organism poate cauza chiar moartea prematura.

Studiile au aratat ca o valoare a BMI-ului peste 30 creste riscul de moarte cu un procent cuprins intre 50 - 150 %. Este recomandat ca persoanele supraponderale, dar fara alti factori de risc precum colesterol ridicat sau hipertensiune arteriala sa adopte o forma de alimentatie rationala si sanatoasa care sa ii impedice sa mai castige in greutate. In cazul persoanelor supraponderale care prezinta acesti factori de risc se recomanda inceperea unui program activ de slabire.

Sursa: www.reteteculinare.ro

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colesterolul marit Inima efectueaza in medie 100 000 de batai pe zi. La fiecare bataie ea pompeaza intre 60 si 90 ml de sange, care trece ca o sageata prin sistemul vascular ce masoara aproximativ 100 000 km daca am pune cap la cap arterele, venele si capilarele.
Colesterolul marit - Tratament Respectarea unui regim alimentar strict. Acesta este recomandat de medic si consta in principal in reducerea alimentelor care contin colesterol . Este vorba in primul rand de produsele animale.
Sindromul metabolic Obiceiuri alimentare greşite şi un stil de viaţă sedentar reprezintă cauze pentru cele mai multe dintre cazurile de sindrom metabolic.
Provocări în domeniul sănătăţii descoperite în urma campaniei de informare şi de screening cardiovascular derulată în Sebiş, jud. Arad Consiliul Judeţean Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, împreună cu membrii Comisiei Consultative (din care fac parte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Patronatul Medicilor de Familie Arad...
SINDROMUL METABOLIC Sindromul metabolic constă într-o alterare metabolică profundă care creează premizele apariţiei bolii cardiovasculare şi a diabetului zaharat. Acest sindrom poate fi diagnosticat la 1 din 4 adulţi, interesând în mod egal atât sexul masculin cât şi sexul feminin. Prevalenţa sindromului metabolic...
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...