Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de ninsoare peste 12 tone alimente
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de căderile masive de zăpadă peste 12 tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
În zilele de sâmbătă şi duminică, 4,5 tone de alimente au fost direcţionate cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor în judeţul Ialomiţa, în comuna Valea Măcrişului şi în judeţul Vrancea, în comuna Ciorăşti. 1,6 tone de alimente şi apă au fost distribuite de filiala de Cruce Roşie Buzău în satul Arcanu, comuna Scutelnici. De asemeni, alte 6 tone de alimente de bază au fost distribuite în localitatea Garoafa, judeţul Vrancea cu sprijinul voluntarilor filialei de Cruce Roşie Bacău.
Prin intermediul Filialei de Cruce Roşie Braşov, Fundaţia Dumbrava Minunată din localitate oferă cazare şi masă pentru o perioadă de 30 de zile unui număr de 20 de persoane în vârstă din zonele afectate. De asemenea, subfiliala de Cruce Roşie Buşteni din judeţul Prahova oferă găzduire pentru 40 - 50 de femei cu copii minori.
Începând de sâmbătă, 11 februarie a.c., Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru colectare de alimente greu perisabile. Acestea se pot dona prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinele din reţelele Carrefour, Real, Mega Image şi Metro. Alimentele de baza sunt: mălai, făină, ulei, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă.
De asemenea se pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro sau în conturile special deschise de Crucea Roşie Româna la BRD - Agenţia Piaţa Romană:LEI : RO36BRDE410SV51618614100, EUR : RO71BRDE410SV51618884100, USD: RO29BRDE410SV18793954100.
Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, pături, produse de igienă necesare persoanelor sinistrate.
Crucea Roşie Română pune la dispoziţia persoanelor interesate să ajute cu bani sau alimente numerele de telefon: 0762 866 370 sau 0762 866 315 unde pot solicita informaţii suplimentare./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie lansează "Apel pentru persoanele izolate în zăpadă" Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov, cu apă, alimente de bază şi paturi, se arată într-un comunicat de...
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Crucea Roşie Română trimite şapte tone de alimente în Buzău şi Vrancea Crucea Roşie Română va trimite, joi, un transport cu şapte tone de alimente către persoanele din zonele afectate de căderile masive de zăpadă din Buzău (satele Cochirleanca şi Boldu) şi Vrancea (Gugeşti, satele Beci şi Oreavu).