Cele mai citite
 


Făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit cel mai mult în ianuarie 2012
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit în luna ianuarie 2012 cu procente cuprinse între 0,15 şi 0,68%, faţă de luna anterioară în timp ce legumele, conservele de legume şi fructele s-au scumpit cu 1,92%, respectiv cu 1,04%, conform datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În luna ianuarie, preţurile produselor alimentare au fost în creştere cu 0,32, comparativ cu luna precedentă.
Datele statistice arată că ouăle s-au ieftinit cu 0,68 procente, fasolea boabe şi leguminoasele cu 0,19%, cartofii cu 0,18%, făina cu 0,15%, iar mierea de albine cu 0,13 procente.
Pe de altă parte, în ianuarie, s-au scumpit legumele şi conservele de legume cu 1,03%, conservele din legume cu 1,92%, iar fructele proaspete cu 1,04%. Au mai fost înregistrate scumpiri, până într-un procent, la pâine de 0,13%, la carne de porc - 0,21%, brânza telemea de vacă - 0,77 procente.
Potrivit datelor INS, în luna ianurie 2012, preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,40%, cele mai mari scumpiri fiind înregistrate la combustibili - 1,16% şi de 0,92% la tutun şi ţigări. În schimb, în ianuarie, s-au ieftinit energia termică cu 0,18 procente şi medicamentele cu 0,02%.
În ceea ce priveşte tarifele serviciilor, acestea au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,37% în ianuarie 2012. Cel mai mult s-au scumpit serviciile de apă, canal şi salubritate cu 0,95%, dar şi abonamentele auto cu 0,74%, transportul rutier cu 0,52%, telefon - 0,38 procente.
Rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,72% în ianuarie 2012, de la 3,14%, nivel consemnat în luna decembrie 2011, fiind cel mai redus nivel din 1989 şi până în prezent, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.
Creşterea medie a preţurilor pe total în ultimele 12 luni (februarie 2011 - ianuarie 2012) faţă de precedentele 12 luni (februarie 2010 - ianuarie 2011) determinată pe baza IPC este de 5,4%, iar cea determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este de 5,5%.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fructele proaspete, cartofii, mierea, zahărul şi apa, canalul şi salubritatea - cele mai mari scumpiri în mai Fructele proaspete, cartofii, zahărul, mierea şi apa, canalul şi salubritatea s-au scumpit cel mai mult în mai, comparativ cu aprilie 2011, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Legumele şi fructele s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie Legumele, fructele dar şi conservele din aceste produse s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie, cu 14,53%, respectiv cu 5,36%, faţă de luna iunie, conform datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Proiecte dezvoltate de IBNA Baloteşti cu mediul privat:ouă îmbogăţite cu Omega 3 şi carne de porc cu conţinut redus de colesterol Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală - IBNA Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu sectorul privat, o serie de proiecte cu ajutorul cărora se pot obţine produse funcţionale, precum ouăle îmbogăţite cu acizi graşi Omega 3 sau carne...
Zahărul, mălaiul, articolele medicale şi medicamentele, singurele produse care s-au ieftinit în octombrie Zahărul, mălaiul, făina, articolele medicale şi medicamentele sunt singurele produse care s-au ieftinit în luna octombrie, conform datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Un nou studiu confirmă binefacerile proteinelor slabe Consumul de proteine slabe, cum ar fi cele din nuci, carne de pui şi peşte reduce riscul de deces, spre deosebire de consumul de carne roşie, ouă şi produse lactate care poate spori acest risc, susţine studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard, citat de agenţia France Presse.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI - Alimentele care ne... răcoresc Pe caniculă, totul în jurul nostru este fierbinte, intens şi chiar obositor iar combaterea ei pare uneori imposibilă, piscina, duşul, hainele din bumbac de culoare deschisă şi aerul condiţionat fiind câteva elemente externe care ne uşurează ziua de vară.