Cele mai citite
 


Hunedoara: Prefectura, Crucea Roşie, Poliţia strâng ajutoare pentru sinistraţi
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe instituţii, organizaţii şi partide politice, printre care Prefectura judeţului Hunedoara şi Crucea Roşie, Poliţia TF şi Primăria din Petroşani au anunţat că organizează campanii de strângere de ajutoare umanitare pentru persoanele sinistrate din judeţele afectate de căderile de zăpadă şi viscol.
Prefectura şi Crucea Roşie au început, luni, colectarea de ajutoare, locuitorii judeţului Hunedoara fiind aşteptaţi să doneze alimente de bază, apă, conserve, cereale pentru hrana animalelor, lemne şi cărbuni. Colectarea ajutoarelor se va face până pe 26 februarie la sediile Crucii Roşii din oraşele judeţului Hunedoara, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
De asemenea, Crucea Roşie a deschis contul în lei RO97RNCB0160018384080001-Sucursala Băncii Comerciale Române-Deva în care pot fi făcute donaţii, din sumele colectate urmând să fie cumpărate alimente, apă şi produse de igienă necesare persoanelor sinistrate.
Primăria din Petroşani a deschis, luni, la sediul său, un punct de colectare pentru alimente, apă minerală şi apă plată. Acţiunea se va desfăşura pe durata a două săptămâni. 'Cred că locuitorii comunelor şi satelor izolate de nămeţi, nu pot depăşi singuri această situaţie. Un gest minim din partea noastră îi va ajuta să depăşească ziua de mâine', a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
De asemenea, Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi (SJPT) Hunedoara, împreună cu Asociaţia Sportivă 'Parângul' din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, organizează o acţiune de colectare de alimente neperisabile, care urmează să fie predate, pe 16 februarie, sinistraţilor din judeţele Vrancea şi Buzău, în aşezările în care autorităţile locale de acolo consideră că este necesar. Alimentele se colectează la sediul SJPT din Simeria, strada Victoriei, nr. 9.
Filiala judeţeană Hunedoara a Partidului Democrat Liberal (PDL) a anunţat luni că se alătură campaniilor de ajutorare declanşate la nivel naţional. În acest sens, PDl va pregăti un punct de colectare în faţa Casei de cultură din Deva, unde, în perioada 14-19 februarie pot fi donate alimente de bază. 'Sunt oameni care au nevoie de ajutor. Trebuie să-i sprijinim deopotrivă şi putem să facem asta. Fiecare dintre noi trebuie să fie alături de semenii noştri aflaţi în dificultate', a declarat liderul PDL Hunedoara, Dorin Gligor.
Şi filiala judeţeană Hunedoara a Partidului Conservator (PC) a început strângerea de ajutoare alimentare pentru persoanele sinistrate. Potrivit preşedintelui PC Hunedoara, Petru Mărginean, conservatorii vor face donaţii în alimente de bază la sediile organizaţiilor locale din judeţ. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Crucea Roşie Română trimite şapte tone de alimente în Buzău şi Vrancea Crucea Roşie Română va trimite, joi, un transport cu şapte tone de alimente către persoanele din zonele afectate de căderile masive de zăpadă din Buzău (satele Cochirleanca şi Boldu) şi Vrancea (Gugeşti, satele Beci şi Oreavu).
Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de ninsoare peste 12 tone alimente Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de căderile masive de zăpadă peste 12 tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Crucea Roşie lansează "Apel pentru persoanele izolate în zăpadă" Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov, cu apă, alimente de bază şi paturi, se arată într-un comunicat de...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.