Cele mai citite
 


Localităţi izolate şi fără curent electric, şcoli închise din cauza ninsorilor (grupaj 3)
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe localităţi din diferite judeţe ale ţării sunt izolate şi au rămas fără curent electric, din cauza ninsorilor abundente căzute în ultima perioadă. De asemenea, multe şcoli din mediul rural sau chiar urban sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Trei localităţi din judeţul Buzău sunt izolate complet, 14 localităţi sunt izolate temporar, din cauza închiderii drumurilor naţionale, iar alte 22 de comune prezintă risc ridicat de înzăpezire.
În cele trei localităţi sunt aproximativ 2.000 de persoane izolate, iar circa 8.900 de persoane din 12 comune nu beneficiază de curent electric.
Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a trecut cele 39 de comune cu risc ridicat de înzăpezire în responsabilitatea membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
"În şedinţa Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a stabilit ca membrilor comitetului să le fie repartizate câte patru localităţi dintr-un număr total de 39 de localităţi afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol în vederea unei legături permanente cu preşedinţii Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi rezolvarea situaţiilor de urgenţă", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Roxana Robu, într-o conferinţă de presă.
Potrivit sursei citate, cele şase drumuri naţionale din judeţul Buzău au fost închise la ora 12,00, precum şi 17 drumuri judeţene care sunt blocate pe mai multe tronsoane. Cele peste 600 de unităţi de învăţământ şi-au suspendat cursurile până joi.
În judeţul Giurgiu, şase localităţi sunt izolate din cauza drumurilor nepracticabile.
Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, sunt izolate localităţile Carapancea, Walter Mărăcineanu, Răsuceni, Cucuruzu, Băneşti şi Chirculeşti. Nu există localităţi nealimentate cu energie electrică şi sunt închise, cu excepţia DN 5 Giurgiu-Bucureşti, drumurile naţionale 5A, 5 B, 61, iar pe DN 5C se circulă cu restricţie de tonaj. De semenea, sunt închise circulaţiei nouă drumuri judeţene.
Şcolile şi liceele din Târgovişte, precum şi din sudul judeţului Dâmboviţa vor fi închise marţi.
"Măsura, care nu include şi grădiniţele din municipiul Târgovişte, a fost luată pentru fluidizarea traficului, dar şi pentru prevenirea oricăror probleme cauzate de vremea nefavorabilă", se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a dispus, luni după-amiază, ca traficul pe drumurile naţionale şi judeţene de la Târgovişte spre sudul judeţului să fie restricţionat pentru vehiculele mai mari de 7,5 tone, iar 11 drumuri judeţene sunt închise pe diverse tronsoane din cauza condiţiilor meteo.
De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca Serviciul de Ambulanţă să preia pacienţii dependenţi de dializă şi să îi transporte către unităţile medicale pe perioada avertizărilor meteorologice.
Toate şcolile din judeţul Olt vor fi închise marţi din cauza ninsorii, după ce şi luni cursurile au fost suspendate în judeţ, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Gabriela Constantinescu.
"Şcolile vor fi închise şi mâine, marţi, în tot judeţul pentru a preveni situaţiile în care copii ar putea rămâne înzăpeziţi. Şi profesorii navetişti ar putea avea probleme şi să nu ajungă la cursuri. Marţi va fi reanalizată situaţia şi se va stabili dacă vor fi reluate cursurile miercuri" a spus Gabriela Constantinescu.
În judeţul Olt, luni se circula cu dificultate, pe un singur sens pe 11 drumuri judeţene, iar pe drumurile naţionale a fost impusă o restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt se acţionează pe toate drumurile naţionale şi judeţene cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant. Nu sunt localităţi nealimentate cu energie electrică.
Toate unităţile de învăţământ vor fi închise marţi în judeţul Călăraşi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, prof. Tudor Constantin, declarând luni pentru AGERPRES că a luat această măsură de suspendare a cursurilor şcolare primare, gimnaziale şi liceale din cauza intrării în vigoare a codului portocaliu de ninsoare şi vânt.
Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a transmis, luni, avertizare meteorologică cod portocaliu şi atenţionare cod galben de ninsori şi viscol către 29 de prefecturi din zona Munteniei, Dobrogei şi sudul Moldovei, valabile din noaptea de luni spre marţi, de la ora 2,00. AGERPRES/(A, AS - Dorin Ivan, Camelia Bigan, Cornelia Dumitru, Cristina Matei, Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
CJSU Giurgiu: Un bărbat de 64 de ani, din localitatea Stăneşti, a fost adus cu şenilata până la ambulanţă Reprezentantul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu, Cristian Virag, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că un bărbat din localitatea Stăneşti, în vârstă de 64 de ani, cunoscut cu afecţiuni cardiace şi care a spus că se simte rău, a fost adus, din cauza nămeţilor, cu şenilata...
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
Bacău: Drumuri închise, cursuri la şcoli suspendate, dar nu s-au mai înregistrat victime omeneşti Ninsoarea din ultimele 48 de ore, care a făcut, în unele zone, ca stratul de zăpadă să depăşească chiar 50 de cm, a impus autorităţilor închiderea a patru tronsoane de drumuri naţionale care tranzitează judeţul Bacău, precum şi a unor porţiuni de pe şapte drumuri judeţene.